HIZLI ERİŞİM
Hakkında

Program Tanımı: Yüksekokulumuz S.Ü. Rektörlüğünün 04.05.2004 tarih ve B.30.2.SEL.0.70.72.00/153-178-3869 sayılı yazısı ve YÖKün 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 71D-2, 7h ve 3843 sayılı kanunun 4. maddeleri uyarınca Sosyal Bilimler M.Y.O.da yer alan Adalet Programı örgün ve II. Öğretim bölümleri S.Ü. Hukuk Fakültesi bünyesine aktarılarak kurulmuştur. ..........Yüksekokulumuzda iki adet öğretim görevlisi bulunmakla birlikte ihtiyaç duyulan dersler Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilmektedir. Yüksekokulumuzda idari işler bir yüksekokul sekreteri ve beş memur tarafından yürütülmektedir. ..........Sosyal Bilimler M.Y.O. dan aktarılan öğrenci sayısı 475 dir. 2007-2008 öğretim yılında 99 adet örgün ve 100 adet II. öğretim olmak üzere toplam 199 adet yeni öğrenci kayıt yaptırmıştır. Kayıt yaptıran öğrencilerin örgün öğretim en yüksek 406,25 II. öğretim ise 397.01 puan almışlardır. Şu ana kadar mezun olan öğrenci sayısı ise 2458 dir. Halen yüksekokulumuza 746 öğrenci devam etmektedir. 

Kabul ve Kayıt Koşulları: Ösym klavuzunda yayınlanan şartlar. 

Önceki Öğrenmenin Tanınması: Öğrencilerin daha önce diğer Yükseköğretim kurumlarından almış oldukları kredisi ve içerikleri yönetim kurulunca kabul edilen derslerden muaf sayılırlar. 

Mezuniyet Şartları: Bir öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmesi için o programda öngörülen mezuniyeti için gerekli olan dersleri almış ve başarmış olması, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile tamamlaması ve mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. (2) Öğrencinin mezuniyet tarihi, o sınav dönemindeki sınavın son günüdür. Ancak, bu tarihe kadar tek ders, staj, endüstriye dayalı öğretim, bitirme ödevi/tezi, arazi çalışması ve benzeri sebeplerle mezun olamayan öğrenciler tek ders sınavında başarılı olduğu veya bu çalışmaların tamamlanarak kabul edildiği tarihte mezun olurlar. Mezuniyetleri bir sonraki akademik yarıyıla taşan öğrenciler ise, o yarıyılın da katkı payını veya ikinci öğretim ücretini öderler. Ancak tek ders sınavında başarılı olan öğrenciden o yarıyılın harcı alınmaz. 

Ölçme ve Değerlendirme Esasları: Sınavlar yazılı, sözlü, yazılı-sözlü veya uygulamalı olarak yapılabilir. Sınavların sözlü veya uygulamalı olarak yapılacağına ve uygulama, staj, tez, proje ve benzeri çalışmaların nasıl değerlendirileceğine ilgili kurullar karar verir. 

İstihdam Olanakları: Mezunlarımız mahkemelerde, mahkeme yazı işleri müdürü, icra müdürü, zabıt kâtipliği, cezaevi kâtipliği ile infaz kurumlarında müdürlüğe kadar yükselebilmektedirler. Ayrıca çeşitli özel ve kamu kuruluşlarının hukuk müşavirliği birimlerinde de görev almaktadırlar. 

Üst Derece Programlara Geçiş: Öğrencileriminizin Dikey Geçiş Sınavı ile Hukuk Fakültelerine veya Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne geçiş olanakları vardır. 

Vizyonu: Temel hukuk bilgisine sahip ara insan gücü ihtiyacının karşılanmasına önemli katkılarda bulunabilen, Akademik geleneklerini oluşturmuş, ulusal ve uluslararası yeterliliği olan, etkin ve verimli eğitim ve öğretim olanağı sunan, çalışma ortamı üst düzeyde, araştırmaya önem veren bir anlayışa sahip olmak, Kurumsal kültürünü şeffaflık, etkinlik, verimlilik, hesap verebilirlik ilkeleri üzerine kurmuş, Akademik etkinlikler düzenleyebilen, bilimsel yayınlar yapabilen, öğrenciler tarafından tercih edilen, ülke çapında tanınan ve ülkemizin en iyi Adalet Meslek Yüksekokulu olabilmektir.... 

Misyonu: Ülkemizdeki Hukuk ve Adli hizmetler alanında ihtiyaç duyulan nitelikteki adli personeli, günümüz ve geleceğin mesleki ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan müfredata uygun olarak yetiştirerek, Temel Hukuk bilgisine sahip, yüksek değer üreten bilgi ve birikimle donatılmış farkındalık yaratan mezunlar vermektir.... 


70967
Öğrenci
390128
Mezun
3181
Akademik Personel
4380
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu