HIZLI ERİŞİM
Hakkında

Hakkında:

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz, Selçuk Üniversitesi'nin en temel birimlerinden biridir. Okulumuz 1975 yılında Yabancı Diller Yüksek Okulu adı altında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş olarak kurulmuş daha sonra 1982 yılında Yüksek Öğretim Kanununda yapılan değişiklikler üzerine Selçuk Üniversitesi'ne bağlanmıştır. 2002 yılında yeni binasına taşınan yüksekokulumuz, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında tamamlanan ek binasıyla birlikte toplam 19.000 m2lik kapalı alanda eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.

Yüksekokulumuzda Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Bankacılık ve Sigortacılık, İşletme Yönetimi, Lojistik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Dış Ticaret, Pazarlama, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Çağrı Merkezi Hizmetleri ve Emlak Yönetimi normal ve ikinci öğretim programları bulunmaktadır. Yüksekokulumuzda, her akademik dönemde yaklaşık 6.000 öğrenci öğrenim görmektedir. Yüksekokulumuzun bünyesinde 2 Profesör, 2 Doçent, 11 Doktor Öğretim Üyesi, 6 Öğretim Görevlisi Dr., 25 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 46 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Yüksekokulumuzda toplam 4 adet bilgisayar laboratuvarı (3 adet 50şer kişilik, 1 adet 30ar kişilik) ve 29 adet derslik (4 adet 50şer kişilik, 25 adet 75er kişilik) bulunmaktadır. Bunun dışında 750 oturma kapasitesine ve 600 m2 kapalı alana sahip öğrencilere hizmet amaçlı kullanılan 1 kantin, 1 adet toplantı salonu ve 1 adet seminer odası bulunmaktadır. Sınıflarımızın 21inde görsel eğitim amaçlı projeksiyon cihazı ve 2sinde mikrofon sistemi bulunmaktadır.

Yüksekokulumuzda öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişimine yönelik olarak bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetler yapılmaktadır. Akademik personelimiz yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen çeşitli bilimsel toplantılara katılmaktadırlar. Zengin bir akademik kadroya sahip olan yüksekokulumuz, daha nitelikli ve kaliteli hizmet vermek için toplam kalite anlayışıyla eğitim-öğretimine devam etmektedir.

Misyon:

Misyonumuz; ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim kalitesine ulaşarak, yetkinlik düzeyi yüksek topluma faydalı bireyler yetiştiren, yetiştirdiği gençleri toplumun hizmetine sunan ve paydaşlarına kattığı değeri sürekli arttıran, ulusal, saygın ve çağdaş bir eğitim kurumu haline gelmektir.

Vizyon:

Vizyonumuz; çağdaş ve yenilikçi eğitim anlayışıyla sosyal bilimler alanında örnek alınan, insan değerini geliştiren, saygın bir Meslek Yüksekokulu olmaktır.


70967
Öğrenci
390128
Mezun
3181
Akademik Personel
4380
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu