HIZLI ERİŞİM
Politikalar

Kalite Politikası

Kurumumuz TS-EN-ISO 9001:2015 Kalite Yönetim sistemi ve üniversitemiz yönetim anlayışı doğrultusunda, iç ve dış paydaşların katkıları ve nitelikli personeli ile sürekli geliştirilen eğitim öğretim hizmeti sunmayı kalite politikası olarak benimsemiştir.

Eğitim ve Öğretim Politikası

Okulumuz uygun teknolojileri kullanarak uzaktan, karma ve yüz yüze eğitim programları sağlamayı ve uygun öğrenme ortamları sunmayı; sürekli iyileştirmeye dayalı, uygulama becerisi yüksek, aktif öğrenme anlayışına sahip bireyler yetiştirmeyi; ölçme değerlendirme sürecinde bilginin yanı sıra beceri ve yetkinliklerin esas alınmasını benimsemeyi; eğitim öğretim süreçlerini paydaş katılımıyla geliştirmeyi, izlemeyi ve sürekli iyileştirmeyi eğitim öğretim kalite politikası olarak benimsemektedir.

Araştırma Politikası

Okulumuzun Araştırma Politikası, nitelikli araştırmalar yapan meslek yüksekokullarından biri olmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda yapılan araştırma çalışmalarıyla bilim dünyasına katkı sağlamayı, iş dünyası ve sanayi için nitelikli işgücü ve girdi sağlamayı hedeflemektedir. Ayrıca, Meslek Yüksekokulları tarafından yürütülen araştırma çalışmalarında daha üst sıralarda yer almayı, proje sayısını arttırmayı ve araştırma alt yapısının tüm araştırmacılar tarafından etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Toplumsal Katkı Politikası

Okulumuz toplumsal katkı politikası olarak, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda şehrin, bölgenin, ülkenin ve dünyanın gelişimine yönlendirici etki yapan kuruluşlar arasında saygın bir konum edinmeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, toplumun her kesimine hitap eden geliştirici ve eğitici politikalar geliştirip uygulayarak üniversite ile genel toplum arasındaki iletişimi ve etkileşimi artırmayı hedeflemekteyiz. Ayrıca, etkinlikler, programlar ve üniversite tesislerinin ortak kullanımını artıracak çalışmalar yaparak topluma daha fazla erişim sağlamayı amaçlamaktayız. Ayrıca üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde, sanayicilerle ihtiyaçları doğrultusunda düzenli toplantılar gerçekleştirerek AR-GE veya ÜR-GE konularında destek sağlamayı ve sahip olduğumuz imkanları etkin bir şekilde tanıtıp kullanmayı önemsemekteyiz.

Uluslararasılaşma Politikası

Okulumuzun uluslararasılaşma politikası; eğitim ve araştırma süreçlerinin ve toplumsal katkı faaliyetlerinin uluslararası boyutta paydaşlarla iş birliği içerisinde geliştirilmesi, üniversite genelinde öncü ve yenilikçi bakış açısının benimsenmesi ve içselleştirilmesi, etkin bir kurumsal yapının oluşturulması, geliştirilmesi ve sürekliliğinin sağlanmasını, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak uluslararası etkinlikleri kolaylaştırmayı ve yaygınlaştırmayı kapsar.

Sürdürülebilirlik Politikası

Okulumuz, bilimsel araştırma faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve çevresel gelişimi destekleyecek uygulamalarla kültürel katkı sağlayarak sürdürülebilirlik konusunda öğrencileri, akademik ve idari personeli bilinçlendirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca, okulumuz yürüttüğü faaliyetlerin çevresel ve sosyal etkilerini göz önünde bulundurmakta, fırsat eşitliğini bozan her türlü ayrımcılığın karşısında durmakta, öğrenci odaklı çalışma anlayışını her zaman ön planda tutmakta ve sürdürülebilirlik uygulamalarını sürekli olarak geliştirmeyi ve bu konuları iç ve dış paydaşlarıyla düzenli olarak paylaşmayı ilke edinmektedir.


67757
Öğrenci
381182
Mezun
3121
Akademik Personel
4302
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu