Slider

GELENEKSEL TÜRK SANATLARI SEMPOZYUMU

30.04.2024 - Geleneksel Türk Sanatları

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen I. Ulusal "Geleneğin İzinde" Geleneksel Türk Sanatları Sempozyumu, Sergisi, Bölüm Başkanları Toplantısı 25-26.04.2024 tarihlerinde fakültemizde gerçekleştirildi. Vefatının 11. yılında fakültemiz eski Dekanı ve Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı olan Hattat Prof. Dr. Fevzi GÜNÜÇ anısına armağan edilen Sempozyum'a yoğun ilgi gösterildi. Türkiye'de yer alan üniversitelerin ilgili fakültelerinin Geleneksel Türk Sanatları Bölümleri'nden 20 bölüm başkanı yanında, alanın duayen hocalarının ve akademisyen sanatçıların katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda 35 bildiri sunuldu, 56 eser sergilendi ve Bölüm Başkanları Toplantısı yapıldı. Çok sayıda dinleyici misafirin katıldığı toplantı, öğrencilerin yanında bilim ve sanat ilgililerini bir araya getirdi.