HIZLI ERİŞİM

3d. Yurt/ Otel/ Sosyal Tesisler

Yurt, Otel, Sosyal Tesisler

            Üniversitemizin bulunduğu Konya’da Üniversite kampüs içi ve dışı konaklama hizmetleri bulunmaktadır. Üniversitemizde Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yürütülen yurt binaları bulunmaktadır. SÜ Alaeddin Keykubat  Kampüsü içerisinde yer alan Atatürk Öğrenci Yurtları üniversitemizin öğrencilerine hizmet vermektedir. Bunların dışında Konya şehir merkezinde ve fakülte/yüksekokullarımızın bulunduğu her ilçede öğrenciler için yurtlar bulunmaktadır. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ve üniversitemize bağlı bu yurtlar dışında, özellikle merkez yerleşke yakınında çok sayıda özel öğrenci yurtları/evleri mevcuttur.

Selçuk Üniversitesi bünyesindeki sosyal tesisler sırasıyla şunlardır:

Alâeddin Keykubad Köşkü

Büyük ölçüde yenilenen 600 kişilik büyük salon, 100 kişilik özel salon ve 35 kişilik de VİP salon olmak üzere 3 bölümden oluşmaktadır. Akademik ve idari personel için öğle yemeği hizmeti vermektedir. Hafta sonu ve akşamları da düğün, nişan, kına ve toplu yemek organizasyonları yapılmaktadır. Ayrıca toplu kahvaltı ve yemek organizasyonları da yapılmaktadır.

Beyşehir Anamas Konukevi

Beyşehir Anamas Konukevi 24 saat hizmet vermekte olup ayrıca bahçede düğün organizasyonları yapılmaktadır. Konukevinde 200 kişilik konferans salonu, 3 adet 20 kişilik küçük konferans salonları da bulunmaktadır.

Erasmus Konukevi

Erasmus Konukevi’nde yurt dışından ve içinden gelenler konaklama imkânına sahiptir. 7/24 vardiyalı sistemle faaliyet gösteren Erasmus Konukevi 3’er katlı 2 bloktan oluşmakta olup, 1.blokta 6 apart daire 24 öğrenci odası, 8 standart apart daire ve 32 oda ve 12 süit oda olmak üzere tüm katlarda toplam 14 apart daire ve 12 süit oda bulunmaktadır. 2.blokta ise 36 standart oda ve 6 aile odası olmak üzere toplam 42 oda mevcuttur.

Apa Sosyal Tesisi

Şehir merkezine 75 km. uzaklıktaki Apa Sosyal Tesisinde tek katlı 7 bina bulunmakta olup, 6 binası konaklama, 1 bina ise 50 kişilik toplantı ve yemek salonu olarak kullanılmaktadır. Kamelyalar ve çimlendirme yapılan kısımlarda 300-400 kişilik piknik yapılabilecek kapasiteye sahiptir.

Sultan Alparslan Kültür Merkezi

Sultan Alparslan Kültür Merkezi içten içe 6100 M2 olup, Fuaye Alanı, 30 Ağustos Salonu (Kapasite: 885 kişi –çok amaçlı salon, parabol sahne-12 x4,50 x8), Malazgirt Salonu (Kapasite: 373kişi –konferans, Panel ve Söyleşi Amaçlı,  10 x3,50 aktif sahne alanı), Kafeterya ’ya sahiptir.

Binicilik ve Atçılık Tesisleri

Binicilik Sosyal Tesisleri’nde, binicilik, öğrenci eğitimi, bilimsel araştırma ve lisanslı binicilik hizmet verilmektedir. Tesiste; 24 adet boks, biri kapalı ve ikisi açık olmak üzere üç adet manej bulunmaktadır. Veteriner Hekimliği Fakültesi ve Binicilik Kulübü ile ortak alanda bulunan kafeteryada kahvaltı, ızgara, sıcak ve soğuk içecekler ile hizmet verilmektedir. Bunun dışında talep eden vatandaşların atlarına ücret karşılığında bakim hizmet de sunulmaktadır.

Üniversitemiz spor kompleksine sahip olup, suni çim futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası ve tenis sahası bulunmaktadır.

75. Yıl Spor Salonu

Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat kampüsünde bulunan spor salonudur.

Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu

1922 Konyaspor'un maçlarına ev sahipliği yapan stadyum tümü koltuklu olmak üzere 1.500 seyirci kapasitelidir.

19 Mayıs Spor Salonu

19 Mayıs Spor Salonu Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat kampüsünde bulunan spor salonudur. Selçuk Üniversitesi basketbol takımının iç saha maçlarına ev sahipliği yapar. Salon TBL'de kullanılan salonlar içerisinde üniversite sınırları içinde bulunma özelliğiyle tektir.

Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu

Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu her yaştan insana sağlıklı yaşam için gerekli spor ortamını bünyesinde barındırmış olup, 10 kulvarlı olimpik yüzme havuzu, fitness, sauna, buhar banyosu ve Türk hamamına sahiptir.

Kutalmışoğlu Süleymanşah Sosyal Tesisleri

4 bin 500 metrekarelik alana sahip olan Kutalmışoğlu Süleymanşah Sosyal Tesisleri haftanın 7 günü 24 saat açık olup,  hafta içi her gün sabah, öğle, akşam yemek servisi yapılmak  üzere okuma salonları ve kafeteryasıyla öğrencilere hizmet veriyor.

Laboratuvar İmkânları

Selçuk Üniversitesine bağlı Fakülteler ve Araştırma Merkezleri donanımlı ve modern laboratuvarlara sahiptir. Örneğin, bünyesinde 8 bölümü barındıran Ziraat Fakültesinde Entomoloji, Herboloji, Mikroskop, Moleküler Bitki Bakteriyoloji, Moleküler Bitki Patolojisi, Viroloji, Et ve Et Ürünleri Araştırma, Enstrümantal Analiz, Gıda Mikrobiyolojisi, hububat, Meyve Ve Sebze İşleme, Yemeklik Ve Uçucu Yağ, İçten Yanmalı Motor, Yakıt Analiz, Sulama Ve Drenaj, Sertifikasyon Ve Kalite, Sertifikasyon Ve Kalite, Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler, Biyoteknoloji, Bitki Analiz, Bitki Fizyolojisi, Bitki Fizyolojisi,  Biyoteknoloji, Moleküler Biyoloji Ve Genetik, Toprak Bitki-Gübre Ve Bitki Besleme Araştırma, Toprak Fiziği, Toprak Kalitesi, Toprak Mikrobiyoloji, Kulukça, Yem Analiz, Yumurta Kalite, Hayvancılık Biyoteknoloji gibi laboratuvarlar bulunmaktadır. 

Bahçeler, Seralar, Gıda Üniteleri

Ziraat Fakültesi bünyesinde Bağcılık Araştırma ve Uygulama Parseli, Meyvecilik Araştırma ve Uygulama Parseli, Sebzecilik Araştırma ve Uygulama Parseli, Seralar, unlu mamuller, meyve sebze ve süt ürünlerin işlendiği ve paketlendiği Gıda Üniteleri, Sarıcılar Araştırma ve Uygulama Çiftliği, Tarım Makineleri Uygulama Atölyesi mevcuttur.

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Konya Teknokent)

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ar-Ge faaliyeti yürüten, özellikle yeni ve yüksek teknolojilerle uğrasan teknoloji firmalarına uluslararası standartlarda teknopark hizmetleri sunmayı amaçlar. Bünyesinde 107 firma barındıran Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi merkezi İspanya’da olan, Türkiye’deki 11 Teknoloji Geliştirme Bölgesinin de üyesi olduğu Uluslararası Bilim Barkları Birliği IASP’ YE tam üye olan Türkiye’deki 3.Teknoloji Geliştirme Bölgesidir. Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde ağırlıklı olarak Bilişim Teknolojisi, Tarımsal teknolojiler, Biyoteknoloji, Tasarım Teknolojileri, Çevre ve Enerji Teknolojileri, Savunma Sanayi alanlarında ARGE çalışmaları yürütmek isteyen kuruluşların yer almasına öncelik verilmektedir.

Merve Mercan Parkı

İntern Doktor Merve Merve Mercan’ın adının yaşatılması amacıyla inşa edilen Merve Mercan Parkı’nda  32 bin metrekare alana sahip wireless, usb şarj üniteleri ve gençlerin kullanımına yönelik birçok  hizmet sunulmaktadır.  Parkta  600 metrekare  süs havuzu, 3600 metrekare yürüyüş yolu,  1200 metre koşu yolu, 27.000 metrekare çim alan, 20 adet bank, 12 adet pergola, 3 adet ahşap köprü, 10 adet açık alan spor aleti, 3 adet süs havuzu  gibi birçok donanıma sahiptir.

Banka, PTT, Alışveriş Hizmetleri

Alaeddin Keykubat Kampüsü öğrencilerimizin her türlü banka hizmetlerinden faydalanabileceği imkânlarla donatılmıştır. Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde çeşitli bankaların üniversite şubesi bulunmaktadır. Bunların haricinde, kampüs içerisinde değişik yerlerde bulunan kamu ve özel sektöre ait bankaların ATM makineleri 24 saat süreyle hizmet vermektedir. Alaeddin Keykubat  Kampüsü’nde bulunan Gökkuşağı adındaki çarşı binası, öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayabileceği kapasiteye sahiptir. Tam donanımlı bir postane, mesai saatleri içinde her türlü iletişim hizmeti vermektedir. Gökkuşağı çarşı binasında ayrıca market, hediyelik eşya-tuhafiye mağazası, kırtasiye, kuaför, fotokopi birimi, gazete bayii, lokanta ve kafeler mevcuttur.


70967
Öğrenci
390128
Mezun
3181
Akademik Personel
4380
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu