HIZLI ERİŞİM

Hakkında

Bölümümüzde öğrencilerimiz elektroniğin temel prensiplerini, elektronik donanımının montajını, bakım ve onarımını yapmayı, ölçü aletlerini, bilgisayar ve sanayi için hazırlanmış güncel yazılım programlarını kullanmayı, bilgisayarlarla elektronik devre şeması çizmeyi ve okumayı, sanayi makinelerinin bilgisayar ile elektronik olarak nasıl kontrol edildiğini, gerektiğinde bakım ve onarımını yapabilmeyi, teknik rapor ile proje hazırlamayı, işletim esnasında iş yerinin ve personelin iş güvenliğini sağlamayı öğrenmektedirler.

Öğrencilerimiz bölümümüze ait elektronik laboratuvarında güç elektroniği, elektrik tesisatları, sensörler, dijital ve analog elektronik sistemleri, PIC ve PLC ile çeşitli uygulamalar gerçekleştirerek teorik bilgilerini pratikle pekiştirme imkanı bulmaktadırlar. Ayrıca okulumuz bünyesinde bulunan bilgisayar laboratuvarımızda çeşitli elektronik programlarını kullanarak devre tasarımı yapmayı, devre simülasyonları gerçekleştirmeyi ve ofis yazılımlarını kullanmayı öğrenmektedirler.

Bölüm mezunlarımız elektrik-elektronik bakım ve onarım servislerinde; elektrik-elektronik devre ve devre gereçleri üreten tesislerde; asansör, yürüyen merdiven, taşıma bant vb. sistemlerin imalat ve montajını yapan firmalarda; otomotiv, uçak, haberleşme ve savunma sanayinin birçok alanında, kontrol ve kumanda kısımlarında iş imkanı bulabilirler. Ayrıca bölümümüzde önlisans eğitimini tamamlayan öğrenciler, isterlerse, dikey geçiş sınavında (DGS) başarı sağlayarak belirlenen birçok alanda lisans eğitimlerine devam edebilirler. 


68127
Öğrenci
380983
Mezun
3133
Akademik Personel
4332
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu