HIZLI ERİŞİM
Hakkında

Bölüm Başkan V. : Öğr. Gör. Dr. Burhan BAYHAN

Erasmus Koordinatör : Öğr. Gör. Dr. Burhan BAYHAN


Farabi Koordinatör : Öğr. Gör. Dr. Burhan BAYHAN

Mevlana Koordinatör : -

AKTS Koordinatör : Öğr. Gör. Dr. Burhan BAYHAN

Bologna Koordiantörü :


Hakkında :

 

Akademik Altyapı

Programda Dr.Öğr.Üyesi ünvanına sahip bir Öğretim Üyesi ve doktora programına kayıtlı üç Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 4 öğretim elemanı mevcuttur.

 

Fiziki Altyapı

Meslek Yüksekokulumuz, mülkiyeti Üniversitemize ait 11.000 m2 yüzölçümlü parsel üzerinde, 895 m2 taban alanı oturumlu 1 Bodrum 1 Zemin katlı olan ana bina ile 150 m2’lik 2 katlı ek binadan oluşan kapalı alanlara sahiptir. 10 adet derslik, 1 adet teknik resim salonu, 2 adet bilgisayar laboratuvarı, 6 adet mesleki atölye ile eğitim ve öğretim yapılmaktadır. Öğrencilerimizin yararlanmaları için kütüphane ve okuma salonu, konferans salonu, yemekhane ve kantin birimleriyle hizmet vermektedir. Meslek Yüksekokulumuz yerleşke alanı peyzajında yer alan yeşil alan dokusu, oturma grupları ve açık spor tesisleri (voleybol, basketbol, halı saha) öğrenci ve personelin kullanımına sürekli açık tutulmaktadır. 

50 öğrenci kapasiteli sınıflarda projeksiyon ve bilgisayar mevcuttur.

Programda derslerin yürütülebilmesi için Cihanbeyli MYO’da bulunan Temel İşlemler Atölyesi, Teknik Resim Salonu ve Bilgisayar Laboratuvarı kullanılacaktır.

Atölye-Lab.

Alan (m2)

Öğrenci kapasitesi

Temel İşlemler Atölyesi

270

50

Teknik resim salonu

80

50

Bilgisayar Laboratuvarı (2 Adet)

80

50

Temel Motor Atölyesi

100

50

Güç Aktarım Organları Atölyesi

100

50

 

Bilgisayar laboratuvarında 50 adet bilgisayar kullanıma hazır, lisanslı Autocad ve SolidWorks programları yüklü durumda eğitim-öğretime hazırdır. 

Cihanbeyli MYO bünyesinde öğrencilerin kullanabileceği halı saha, basketbol sahası, voleybol sahası, kantin ve boş vakitlerini geçirebileceği interneti aktif olan 5 adet bilgisayarlı 50 m2 alana sahip bir kütüphane mevcuttur.



Vizyon :

Mezunları ülkemizde ve dünyada tercih edilen ve aranan, uluslararası nitelikte öğrenci yetiştiren, paydaşların problemlerine hızlı, kaliteli ve etkili çözümler üreten öğretim elemanı yapısına sahip bir eğitim kurumu olmaktır. 



Misyon :

Sanayinin ihtiyaç duyduğu araştırıcı, sorgulayıcı, çözümleyici düşünce yapısında, değişen dünya koşullarına uyumlu, insani değerlere saygılı, kendi alanlarında uzmanlaşmış, yeterli teknik bilgilerle donanmış nitelikli bireyler yetiştirmektir. 
 



Amacı :

Makine parçalarının teknik resimlerinin elle veya bilgisayar ortamında çizebilen yada çizilmiş hazır resimleri okuyabilen ve bunların imalatlarını yapabilen pratik bilgi ve beceriye sahip teknisyen ile mühendis arasında ara eleman yetiştirmektir 



Program Dili :

Türkçe 



Program Tanımı :

Bu bölüm teknikerlik seviyesinde, imalat yöntemleri, teknik resim, malzeme bilgisi, hidrolik ve pnömatik, mühendislik, vb. meslek derslerinin birikimleriyle bilgisayar destekli tasarım yapabilen konvansiyonel ve modern takım tezgâhlarıyla, talaşlı ve talaşsız imalat yöntemleriyle makine parçaları imalatını ve montajının yapabilen teknikerleri yetiştirir.



Kabul ve Kayıt Koşulları :

Programa düz lise ve meslek lisesi öğrencileri ÖSYM sınavında başarılı olarak kayıt yaptırmaktadırlar. 



Önceki Öğrenmenin Tanınması :

Bu programa yatay geçiş ile gelen öğrenciler, daha önce başarılı oldukları derslerden, ilgili yönetmelikler ve yönetim kurulu kararı çerçevesinde uygun olması durumunda muaf tutulurlar. 



Mezuniyet Şartları :

Her dönem 30 AKTS olmak üzere iki yıl içerisinde 120 AKTS krediye sahip dersler mevcuttur. 120 AKTS krediyi başarıyla tamamlayanlar bu programdan mezun olmaktadırlar. 



Ölçme ve Değerlendirme Esasları :

Makina programı iki yıl içerisinde dört dönemden oluşmaktadır. Her dönem içerisinde her bir ders için bir ara sınav ve bir genel sınav yapılmaktadır. Ara sınav notunun %40 ile genel sınav notunun %60 ı ders için belirlenen geçme notunu geçmesi durumunda dersten başarılı (CC) sayılmaktadır. CC notunun altında (DC ve DD) notları ise dönem not ortalamasının 2 nin üzerinde olması durumunda başarılı olarak tanımlanmaktadır. Dersten genel sınav ile başarılı olunamaması durumunda ise bütünleme sınavına girilmektedir. Ara sınav notunun %40 ile bütünleme sınavının %60 ı ders geçme notu ve üzerinde olması ile dersten başarılı olunmaktadır. Derslere devam etmek zorunludur. Teorik derslerin %30 una, uygulamalı derslerin %20 sine devam etmek zorunludur. 
 



İstihdam Olanakları :

 Bölüm mezunları kamu veya özel sektörde çalışabilirler. ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavında başarılı olanlar ilgili kamu kurumlarında görev yapabilirler. Ayrıca bölümü ile ilgili her türlü sanayi kolunda tekniker ünvanıyla çalışabilmektedirler. 



Üst Derece Programlara Geçiş :

Makina bölümünü başarı ile tamamlayanlar ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Makina, Malzeme, Üretim Mühendisliği gibi bölümler ile Teknoloji Fakültelerinin ilgili bölümlerine geçebilmektedirler. 
 

 


68203
Öğrenci
380927
Mezun
3128
Akademik Personel
4331
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu