HIZLI ERİŞİM

Bahçe Bitkileri Bölümü

Bahçe Bitkileri Bölümünde bağcılık, meyvecilik, sebzecilik, ve süs bitkileri yetiştiriciliği ve ıslahı konularında lisans ve lisansüstü eğitim verilmektedir. Bölümümüzde 1992 yılında Yüksek Lisans, 2008 yılında da Doktora eğitimine başlanmıştır. 

Bölümümüzde bahçe ürünlerinin muhafazası ve pazara hazırlanması, standardizasyon, biyoteknoloji, genetik materyallerin toplanması, muhafazası ve değerlendirilmesi, tohumculuk, fidancılık, bahçe bitkileri ıslahı, örtü altı üretim teknikleri, kalite özellikleri ve kaliteyi koruma gibi konular ayrıntılı olarak işlenmektedir. 

Özellikle Avrupa Birliğine Entegrasyonu sürecindeki ülkemizin bu kapsamda AB ülkeleri başta olmak üzere bahçe ürünleri ihracatında ve iç pazarda öne çıkan kalite anlayışındaki değişimler derslerde vurgulanmakta ve yeni dersler bu kapsamda geliştirilmektedir.

Bahçe ürünlerinin yetiştiriciliğinden elde edilen gelir genel olarak diğer bitkisel üretim alanlarından daha yüksek olduğundan bu konuya ilgi her geçen gün artmaktadır. 

Ülkemizde son yıllarda seracılık, bodur meyve yetiştiriciliği ve fidancılık konularında yetişmiş elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Bahçe Bitkileri Bölümünün en önemli amaçlarından biri de bu ihtiyacı karşılamaya yardımcı olmaktır.


68106
Öğrenci
381002
Mezun
3131
Akademik Personel
4320
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu