HIZLI ERİŞİM

Haberler

SÜ GSF Tasarım Günleri'24 başladı

SÜ GSF Tasarım Günleri'24 başladı

15.05.2024 - Grafik

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü ile SÜ Grafik Tasarım Topluluğunun bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği "Tasarım Günleri" başladı.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin "Tasarım Günleri'24" kapsamında düzenlediği “Dijital Hikaye Anlatıcılığı ve Fotoğraf Konferansı” gerçekleştirildi. Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Dekan Prof. Dr. Ali Atıf Polat, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Dijital Hikaye Anlatıcılığı ve Fotoğraf” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Fotoğraf Sanatçısı Yüksel Açıkgöz şunları söyledi: “İnsanların elindeki en güçlü iletişim şekli hikaye anlatıcılığıdır, özellikle her medeniyet tarafından kendi kültürünün bir parçası olmuştur. Hikaye anlatıcılığı ilgi çekmek, öğrenmek, öğretmek, eğlendirmek, merak uyandırmak, ikna etmek için basit ve etkili bir araçtır. Hikayeleri anlatmak için dijital medya araçlarının kullanılması dijital hikaye anlatımı olarak adlandırılır. İzleyicilerin ilgisini çekebilmek veya güçlü bir anlatıyla multimedya deneyimi oluşturabilmek için görseller, müzik, seslendirme, ses kayıtları, video klipler, resimler, metin, animasyon gibi etkileşimli öğelerden faydalanılır.”

Fotoğraf çekmenin ipuçlarını anlatan Açıkgöz,  öğrencilere teknik becerilerini geliştirmeleri ve vizyonlarını geniş tutmaları konularında tavsiyelerde bulundu.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Atıf Polat tarafından Fotoğraf Sanatçısı Yüksel Açıkgöz’e teşekkür belgesi takdim edildi.

Konferansın ardından Fotoğraf Sanatçısı Yüksel Açıkgöz’ün hazırladığı “Konya’da Spor” temalı sergi açıldı. Tasarım Günleri kapsamında 15-17 Mayıs tarihlerinde düzenlenen etkinlikler arasında Dekan Prof. Dr. Ali Atıf Polat'ın hazırladığı “Filistin” ile Harun Hilmi Polat ve Pembe Aktürk'ün düzenlediği “Bağımlılık” sergileri açılacak. Ayrıca Mustafa Bayram ve Veysel Bayram’ın “Mesleki Deneyimler”, Dilara Özden'in “Oyun Tasarımında İllüstrasyonun Yeri”, Burak Beceren'in “İllüstrasyon”, Berkcan Okar'ın ise “Film ve Dizi Afiş Tasarımı” başlıklı konferansları gerçekleştirilecek.

61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu