HIZLI ERİŞİM

Bilimsel Etkinlikler

Başarılı Bir Seminerin Ardından: “Otizmin Farkındayım: Otizm, Rekreasyon ve Fiziksel Aktivite”

Başarılı Bir Seminerin Ardından: “Otizmin Farkındayım: Otizm, Rekreasyon ve Fiziksel Aktivite”

25.03.2024 - Rekreasyon Yönetimi

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi, Rekreasyon Yönetimi Bölümü ve Selçuklu Otizimli Bireyler Eğitim Vakfı iş birliğiyle düzenlenen “Otizmin Farkındayım: Otizm, Rekreasyon ve Fiziksel Aktivite” seminerimiz, 25 Mart 2024 Pazartesi günü Mevlâna Salonu'nda büyük bir katılım ve ilgiyle gerçekleştirildi. Otizmli bireylerin sosyal entegrasyonu, psikomotor gelişimi ve yaşam kalitesinin artırılması üzerine odaklanan etkinliğimizde, konusunda uzman konuşmacılarımız; SOBE Sürekli Eğitim Birimi Koordinatörü Zeynep TAKI KAPIDAŞ ve Uzman Fizyoterapist/Ergoterapist Merve SEÇİLDİ, derinlemesine bilgiler ve uygulamalı çözümler sundu.

Etkinlik boyunca, Rekreasyon Yönetimi öğrencilerine düşen görevler ve sosyal entegrasyon noktasında karşılanması gereken ihtiyaçlar vurgulandı. Özellikle, Rekreasyon Yönetimi öğrencilerinin, otizmli bireylerin topluma entegrasyonu konusunda kritik bir rol üstlenebilecekleri belirtildi. 

Etkinliğimizin moderatörlüğünü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Varol'un üstlendiği seminer sonunda Dekan Prof. Dr. Onur Köksal tarafından konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edilmiştir. Dekanımız, bu tür faaliyetlerin Turizm Fakültelerinin toplumdaki önemini ve ihtiyacını ortaya koyması açısından hayati olduğunu ve fakültemizin "Yalnızca Konya'da değil, tüm Türkiye'de bir marka olma vizyonu" hedefine emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Bu etkinlik, öğrencilerimizin ve akademik personelimizin sosyal sorumluluk projelerine olan katılımını ve toplumda fark yaratma kapasitelerini pekiştirmiştir. Katılımcılarımıza, konuşmacılarımıza ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak, sosyal sorumluluk bilincini artıran ve toplumsal farkındalığı geliştiren bu tür etkinlikleri desteklemeye ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu