HIZLI ERİŞİM

Bölüm Hakkında

Amacı

Turizm İşletmeciliği programının amacı, çağdaş turizm anlayışına uygun olarak, müşterinin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere çok çeşitli hizmetleri veren modern otel, lokanta vb. turistik yerleri yönetecek personeli yetiştirmektir. 

Vizyon

Dünya çapında ilk 500'e giren ulusal ölçekte ilk 5' e giren, toplum için bilim üreten, marka bilinirliği yüksek, fiziki, akademik ve idari açıdan dünya çapında bir fakülte bölümü olmak. 

Misyon

Turizm, eğitim, araştırma ve topluma hizmet konularında mükemmellik merkezi haline gelerek yerel, bölgesel, ülkesel ve küresel düzeyde ekonomik, sosyal, kültürel ve turizm alanlarda belirleyici ve yönlendirici olmak .

Bölüm Tanımı

4 yıllık fakülte programımız, yarıyıllık derslerden oluşmakta, her yarıyılda bir ara sınav bir final bir bütünleme sınavı uygulanmaktadır. 2. ve 3. sınıflarda 30 günlük staj zorunludur. 

İstihdam

Turizm İşletmeciliği mezunları daha çok otellerde ve turizm sektöründe çalışırlar. Teknolojinin ilerlemesi insanların boş zamanlarının ve ulaşım olanaklarının artmasına yol açmıştır. Bu da insanlarda çeşitli bölgeleri ve ülkeleri gezip görme isteği uyandırmaktadır. Yurtiçinde çeşitli amaçlarla seyahat eden insanların yanı sıra özellikle yurtdışından birçok insan gezip görme amacı ile ülkemizde seyahat etmektedir. Turist sayısındaki bu hızlı artış ülkemizde çok sayıda otel ve motel yapılmasına yol açmış, otelcilik de kendine özgü eğitimi olan bir uzmanlık alanı haline gelmiştir. Önümüzdeki yıllarda turizm alanındaki gelişmenin devam edeceği ve bu alanda iyi yetişmiş kimselerin iş bulma sorunu olmayacağı söylenebilir. Kişisel yetenek ve yabancı dil meslekte başarılı olmaya ve ilerlemeye olanak vermektedir. Programdan mezun olanlar turizm işletmelerinin ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, satın alma, pazarlama ve satış, insan kaynakları vb departmanlarında, yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olarak çalışabilirler. Yabancı dil bilgisi çok iyi olanların iş bulma sorunu hemen hemen yok gibidir. Çalışma alanları daha çok özel sektördedir. Kamu sektöründe Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışma olanağı vardır. 

Mezun Olma Şartı

Dersleri almak ve başarmak, stajını tamamlamak, not ortalamasının en az 2.00 olması ve 240 AKTS yi tamamlaması gerekmektedir. 

Kabul Şartı

TM-1 puanı ile öğrenci alır. 

Önceki Öğrenim Tanımı

 Lise ve dengi okul mezunlarını kabul eder. 

Üst Derece Programları

Turizm ve işletmecilik alanlarında yüksek lisans ve doktora yapabilirler. 

Ölçme Değerlendirme

Selçuk Üniversitesi sınav yönetmeliğine göre ölçme ve değerlendirme yapılmaktadır. 


68203
Öğrenci
380927
Mezun
3128
Akademik Personel
4331
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu