HIZLI ERİŞİM

Hakkında

Hakkında

Zootekni bölümü hayvansal üretim ile ilgili yetiştirme ve ıslahı, yemler ve hayvan besleme ile biyometri ve genetik alanlarında üniversite eğitiminin yapıldığı bir lisans programdır.

 

Amacı

Zootekni lisans programının amacı toplumumuzun ihtiyacı ve ihracat potansiyeli olan hayvansal ürünler üretmek üzere çiftlik hayvanlarının yetiştirilmesi, çoğaltılması, bakım-beslenmesi, yem sanayi ve hayvan ıslahı konularında güncel bilgi, teknik ve teknolojilerle donanımlı Zooteknist Ziraat Mühendisleri yetiştirmektir. Zooteknistlerin aynı zamanda gelecekte hayvancılık alanında bilim insanı olarak, temel ve uygulamalı araştırmalar ile AR-GE faaliyetleri planlayıp yürüterek, sorunlara çözüm üretecek, hayvancılık bilimine bölge, ülke ve uluslararası düzeyde katkı yapacakları öngörülmektedir. Böylece, Zootekni lisans programında özel sektör hayvancılık işletmeleri, yem sanayi ve ilgili alt sektörler, kamu kuruluşları ve üniversitelerimizin ihtiyacı olan hayvansal üretim alanındaki temel meslek elemanını yetiştirme amaçlanmaktadır.

 

Vizyonumuz

Ülkemizde hayvansal ürünlerin tüketim seviyelerinin gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarılması ve uluslararası pazarlarda kabul gören kalitede, rasyonel ve yeter miktarda hayvansal ürün üretimi için ileri teknik ve teknolojik donanıma sahip, Üniversal Zooteknist Ziraat Mühendisi yetiştirmek.

Misyonumuz

Hayvansal üretim çeşitleri, hayvan ıslahı ve yem sanayi teknolojileriyle ilgili güncel bilgilerle donanımlı Zooteknist Ziraat Mühendisi yetiştirmek amacıyla, Avrupa Birliği Öğretim Alanı içinde, Bologna süreci doğrultusunda ve ülkesel yeterlilikler çerçevesinde, öğrenci merkezli, nitelikli lisans eğitim-öğretim programları uygulamak 


68238
Öğrenci
380919
Mezun
3127
Akademik Personel
4332
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu