HIZLI ERİŞİM

Hayvan Yetiştirme ve Islah

Hakkımızda: Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı; büyükbaş, küçükbaş, kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve ıslahı konularında teorik ve uygulamalı dersler ile lisans ve lisansüstü öğrencilerin eğitimine katkıda bulunarak alanında uzman zooteknist ve akademisyen yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bununla beraber özellikle hayvan yetiştirme ve hayvan ıslahında ülkemizde ve bölgemizde karşılaşılan sorunları çözmeyi ve hayvan yetiştirme alanında ulusal ve evrensel düzeyde bilgi birikimine katkı sağlamayı amaçlayan araştırma projeleri düzenlemeyi görev edinmiştir. Bölgemizde yürütülen halk elinde ıslah projesi ve KOP projeleri gibi çeşitli çalışmalarda diğer kamu kurumlara akademik destek sağlayan anabilim dalımız deneyimli akademik kadrosu ile ülkemiz hayvancılık sorunlarına da çözüm bulmaya çalışmaktadır.  Anabilim dalımız 6 profesör, 3 doçent ve 2 öğretim görevlisi Dr. olmak üzere toplam 11 öğretim elemanı ile araştırma ve eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Hayvan Yetiştirme anabilim dalında yapılan çalışmalar ve lisans eğitimi için ele alınan başlıca konular; büyükbaş hayvan yetiştirme, küçükbaş hayvan yetiştirme, kanatlı hayvan yetiştirme, hayvan refahı, hayvan ıslahı ve bal arısı yetiştiriciliğidir.

Amacı: Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı; büyükbaş, küçükbaş, kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve ıslahı konularında teorik ve uygulamalı dersler ile lisans ve lisansüstü öğrencilerin eğitimine katkıda bulunarak alanında uzman zooteknist ve akademisyen yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Vizyon: Ülkemizdeki özellikle büyükbaş ve küçükbaş hayvan gen kaynaklarının korunması, ıslahı ve bu alanda ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören kalitede ve bunları sağlamak için ileri teknik ve teknolojik donanıma sahip, Üniversal Zooteknist Ziraat Mühendisi yetiştirmek.

Misyon: Hayvan yetiştirme ve ıslahı ve hayvan refahı konularında güncel bilgilerle donanımlı Zooteknist Ziraat Mühendisi yetiştirmek amacıyla, Avrupa Birliği Öğretim Alanı içinde, Bologna süreci doğrultusunda ve ülkesel yeterlilikler çerçevesinde, öğrenci merkezli, nitelikli lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim programları uygulamak.

Tanım: Hayvan yetiştirme anabilim dalı zootekni lisans programının hayvan yetiştirme ve ıslahı ile ilgili lisans ve lisansüstü eğitiminin yapıldığı bir anabilim dalıdır.

Akademik Kadro:

Prof.Dr. Saim BOZTEPE                                         Prof.Dr. Ayhan ÖZTÜRK 

                               

Prof.Dr. Birol DAĞ                                              Prof.Dr. İskender YILDIRIM 

                                

Prof.Dr. Uğur ZÜLKADİR                                          Prof .Dr. Ali AYGÜN 

                              

Doç.Dr. Ali KARABACAK                                    Doç.Dr. İbrahim AYTEKİN

(A.B.D. Başkanı)

                                

                         Öğr.Gör.Dr. Hüseyin Baki ÇİFTÇİ 

                               

Öğr.Gör.Dr. Hüseyin BAYIR                                  Öğr.Gör. Murat ÇİFTÇİ 

                                

Program Dili: Türkçe

İstihdam: 1. Kamu kurum ve kuruluşları (Üniversiteler, Bakanlıklar, Belediyeler vb) 2. Hayvancılıkla ilgili sivil toplum kuruluşları (Ticaret Borsa ve Odaları, Ziraat Odası, Hayvancılıkla İlgili Kooperatifler Vs. 3. Özel sektör kuruluşları ( İşletme ve çiftlikler, yem fabrikaları, pazarlama, özel laboratuvarlar, vb.)

Mezuniyet Şartları: Programdan mezun olabilmek programda öngörülen derslerden başarılı olmaları, staj vb yükümlülükleri yerine getirmeleri gerekir. Önümüzdeki dönemde ise 240 AKTS (200 zorunlu + 40 seçmeli) sağlamaları gerekecektir.

Önceki Öğrenmenin Tanınması: Önceki eğitimlerinde temel olarak matematik, fizik, kimya ve biyoloji ağırlıklı bir eğitim almalar gerekir.

Ölçme ve Değerlendirme Esasları: Selçuk Üniversitesinin mevcut sınav yönetmelikleri dikkate alınarak yapılmaktadır.


68127
Öğrenci
380983
Mezun
3133
Akademik Personel
4332
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu