HIZLI ERİŞİM

Yemler ve Hayvan Besleme

AMACI

Hayvan besleme ve hayvansal üretimde karşılaşılan sorunları çözmeyi ve hayvan besleme alanında ulusal ve evrensel düzeyde bilgi birikimine katkı sağlamayı amaçlayan, yemler ve hayvan besleme alanındaki teorik ve uygulamalı derslerle lisans ve lisans üstü öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmaktır.

MİSYON

Çağdaş bilgi ve teknolojiler doğrultusunda evrensel düzeyde bilgi üreterek bilim ve teknoloji üretimine katkıda bulunmak, sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla hayvansal gıdaların çiftlikten sofraya güvenli ve yeterli üretimi için lisans ve lisansüstü düzeyde çağdaş ve nitelikli eğitim-öğretim programları uygulamak, ekonomik açıdan önemli üretici ve tüketici gereksinimlerini karşılayan, hayvansal üretim ve ürünlerinin artırılması bağlamında tutarlı ve diğer bilim dallarıyla bütünleşmiş eğitim vermektir.

VİZYON

Zootekni Bölümü nitelikli eğitimi gerçekleştirirken uluslararası düzeyde bilgi üreten, hem özel hem de kamu işletmelerinde hayvansal üretim sorunlarını açıkça ortaya koyacak, sürekli gelişen eğitimin dinamik bir yapıda olduğu, her yıl yeniden gözden geçirilerek iyileştirilmesini; öğrencilerin, mezunların ve ilgili tarafların uygulanmakta olan eğitimi değerlendirmelerini kabul eder ve gerekli düzenlemeler yapar.

TANIM

Zootekni Bölümü, tarımsal üretimin hayvansal kökenli olanlarının üretimini ve ürünlerinin gerek nitelik gerekse nicelik yönünden ekonomik olarak arttırılmasını amaçlayan yetiştirme, ıslah, besleme ve sağlık koruma ile ilgili lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri vermektedir. Bölüm ülke çapında araştırmalarının yanında, bölgenin hayvansal üretimle ilgili çeşitli sorunlarına çözüm getirebilecek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yürütmektir.

HAKKINDA

Anabilim dalımızda 4 profesör, 1 doçent, 1 doktor öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi doktor olmak üzere toplam 7 öğretim elemanı görev yapmaktadır.

 

AKADEMİK KADRO

 

                                                      

   Prof. Dr. Yusuf CUFADAR                           Prof. Dr. Yılmaz BAHTİYARCA

    (Head of Department)

                                                     

                                 

   Prof. Dr. Sinan Sefa PARLAT                            Prof. Dr. Alpönder YILDIZ

 

                             

  Prof. Dr. Osman OLGUN                             Doç. Dr. Rabia GÖÇMEN

 

                    

 Öğr. Gör. Dr. Gülşah KANBUR                   Arş. Gör. Dr. Esra Tuğçe GÜL 

PROGRAM DİLİ

Türkçe


68132
Öğrenci
380979
Mezun
3133
Akademik Personel
4332
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu