HIZLI ERİŞİM

Laboratuvarlar

BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI

 -PCR Analizleri

 -Süt Bileşenleri Analizi

 -Hayvanlarda Biyoteknolojik Analizler

-RFLP

-AFLP

     

 

  

Laboratuvar Sorumlusu

Dr. Öğr. Üyesi İbrahim AYTEKİN

Tel: 0332 223 29 20

 

YEM ANALİZ LABORATUVARI

-Yemlerde ve yem hammaddelerinde nem tayini 

-Ham kül tayini

-Ham protein

-Ham selüloz

-Ham yağ

-Et kalitesi analizleri

    

Laboratuvar Sorumlusu

Prof. Dr. Yılmaz BAHTİYARCA

Tel: 0332 223 28 15

 

KULUÇKA LABORATUVARI

- Başta Broyler (Et Pilici) Olmak Üzere Bütün Kanatlıların

a) Embriyonik Ölüm Evrelerinin Analizleri

b) Damızlıkların Kuluçka Performanslarının Tespiti

c) İnovo Çalışmaları

d) Mikrobiyolojik Analizler (Diğer laboratuvarlarla işbirliği şeklinde)

e) Civciv Organ Ağırlıklarının Belirlenmesi

f) Yumurta Kabuk Yüzeyinde Dezenfektan Tespiti

g) UV Işınlarıyla Yumurta Kabuk Yüzeyinde Patojenlerin Eliminasyon Çalışmaları

h) Havalandırmanın Kuluçkalık Yumurtalar Üzerine Etkinliğinin Araştırılması

    

 

Laboratuvar Sorumlusu

Prof. Dr. İskender YILDIRIM

Tel: 0332 223 28 20

 

YUMURTA KALİTE LABORATUVARI

-Yumurta Özgül Ağırlığı Tayini

-Kırılma Direnci Tayini

-Haugh Birimi Tayini

-Sarı İndeksi Tayini

-Ak ve Sarı pH Tayini

-Yumurta Kabuk Kalınlığı Tayini

  

Laboratuvar Sorumlusu

Prof. Dr. Ali AYGÜN

Tel: 0332 223 29 05


68132
Öğrenci
380979
Mezun
3133
Akademik Personel
4332
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu