Tebrik

4.05.2023 - Veteriner Fakültesi

TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezi Destekleme Programı (1004 Mükemmeliyet) Projeleri Çağrısı kapsamında 2021 yılı Eylül ayında "Korunma ve Tedavi Ulusal Platformu" çağrısına İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nin yöneticiliğinde Dokuz Eylül, Ege, İstanbul Teknik ve Selçuk Üniversiteleri ile Atabay İlaç A.Ş. ve Petroyağ A.Ş. firmalarının yürütücü oldukları 13 ayrı proje değerlendirilmiştir.

2023 yılı itibarı ile 12 Yüksek Teknoloji Platformu projesi 30 Nisan 2023 günü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda TEKNOFEST etkinliklerinde imza töreni ile sözleşme aşamalarını tamamlamıştır. Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri, üniversitemiz Prof. Dr. Osman Erganiş Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde 1 projede yürütücü 1 projede de araştırıcı olarak görev almaktadır. Selçuk Üniversitesi’nin proje yürütücüsü olduğu proje 4 yıl sürecektir. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını, milletimizin kalkınmasına ve refahına katkı sunmasını diler, TÜBİTAK'a, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy ve üst yönetimimize, tüm araştırmacılarımıza ve ulusal firmalarımıza teşekkür ederiz.