HIZLI ERİŞİM

Slider

Selçuk’a bir uluslararası tasarım ödülü daha!

Selçuk’a bir uluslararası tasarım ödülü daha!

26.09.2024 - Endüstriyel Tasarım

Selçuk’a bir uluslararası tasarım ödülü daha!

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Murat Yasir Dilek “Pro Carton Young Designers Award 2024” de “Bridge” isimli ambalaj tasarımıyla Yiyecek & İçecek Kategorisinde birinci oldu. Öğrencimiz proje danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Duman Köylü ile beraber 19 Eylül 2024'te Almanya / Berlin'de gerçekleşen organizasyonda ödülünü aldı. 20 Eylül'de ise Avrupa’nın önde gelen ambalaj ve perakende sektörü yatırımcılarına projesini sundu.

Ülkeminiz de üye olduğu “European Association of Carton and Cartonboard Manufacturers” tarafından organize edilen, Pro Carton Young Designers Award, Avrupa'nın ambalaj tasarımı konusunda önde gelen genç yetenek yarışmasıdır. Sadece kartona odaklanan yarışma, Avrupa genelindeki öğrenciler arasında, sürdürülebilir ambalaj ve inovasyonu teşvik etmede öncü bir rol oynamaktadır. Bu yılki yarışmaya Avrupa'nın bir çok okulundan yaklaşık 900 tasarımın katıldığı açıklandı.

Öğrencimiz Murat Yasir Dilek ve proje danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Duman Köylü’ yü elde ettikleri bu başarıdan dolayı tebrik ederiz. Bu ödül, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümümü öğrenci ve akademisyenlerinin tasarım yarışmalarından aldığı 87. Ödül oldu.

Halk oylaması kategorisinde verilen ödülü ise ODTÜ öğrencileri aldı. Berlin’de eş zamanlı yapılan kongrede Karton Ambalaj Sanayici Derneği Ülkemizi temsil etti. 2025 Yılındaki yarışmanın ödül töreni Türkiye'de yapılacak. 

Yarışma Resmi Sayfası:

https://www.procarton.com/awards/pro-carton-young-designers-award/2024-2/winners/

Bölüm Web Sayfası:

https://www.selcuk.edu.tr/Birim/Bolum/guzel_sanatlar-endustriyel_tasarim-fakulte_bolum/15210

Medya
71647
Öğrenci
389633
Mezun
3183
Akademik Personel
4397
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu