HIZLI ERİŞİM
Politikalar

Kalite Politikası

Yükseköğretimde evrensel değerlere bağlılık, akademik bağımsızlık, iç ve dış paydaşlara yönelik duyarlılık ile bilimsel bilgi ve enerjisini Türkiye'nin 2023 hedefleriyle uyumlu bir kalite yönetim sistemi geliştirmeye adamıştır. Her birim, ulusal ve uluslararası alanda tanınan, saygın, yenilikçi ve rekabetçi bir dünya üniversitesi olma vizyonuyla, kurumun genel misyonuna uygun olarak stratejik planlarını ve hedeflerini belirler. Bu stratejik yönler doğrultusunda, belirlenen amaçlara ulaşmak üzere gerekli aktiviteler özenle planlanıp uygulanır. Aktivitelerin amaçlara ne derecede katkı sağladığı, objektif verilerle düzenli olarak ölçülür, değerlendirilir ve gelişmelere göre yenilenir. Ayrıca, elde edilen ilerlemeler ve sürdürülebilirlik, performans göstergeleri aracılığıyla sürekli takip edilir.

Liderlik vizyonumuz, yükseköğretimdeki evrensel ilkelerle harmanlayarak, akademik özgürlük, paydaş odaklılık ve bilimsel mükemmeliyet çerçevesinde Türkiye'nin 2023 hedeflerine uygun bir kalite yönetimi anlayışını benimsemiştir. Liderlik prensipleri doğrultusunda, her birim, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, saygın, yenilikçi ve rekabetçi olma yolunda, kurumun genel misyonu ile uyumlu stratejik vizyon ve hedefler geliştirmektedir. Bu liderlik anlayışı, amaç ve hedeflere ulaşmak için gerekli olan aktivitelerin titizlikle planlanmasını ve uygulanmasını kapsar. Sürecin her aşamasında, aktivitelerin hedeflere ulaşma etkinliği, objektif verilere dayalı olarak değerlendirilir ve gelişen durumlara göre sürekli güncellenir. Üniversitemiz, bu liderlik ve yönetim anlayışı ile sağlanan ilerlemeyi ve sürdürülebilirliği, belirlenen performans göstergeleri aracılığıyla dikkatle izler ve yönlendirir.

Liderlik :

Selçuk Üniversitesi Radyo ve Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, kalite politikasında liderlik ilkesini ön planda tutmaktadır. Liderlik vizyonumuz, yükseköğretimdeki evrensel ilkelerle harmanlanarak, akademik özgürlük, paydaş odaklılık ve bilimsel mükemmeliyet çerçevesinde Türkiye'nin 2023 hedeflerine uygun bir kalite yönetimi anlayışını benimsemiştir. Bu liderlik prensipleri, merkezin tüm birimlerinde yenilikçi ve rekabetçi olma yolunda motivasyon sağlar.

Eğitim ve Öğretim Politikası

SERATEM bünyesinde Üniversite Televizyonu olarak; Haber, Teknik, Yayın, Program ve Kurgu olmak üzere toplam beş birim bulunmaktadır. Aynı zamanda Radyo Üniversite olarak 24 saat kesintisiz radyo yayını yapılmaktadır. Mevcut birimleriyle iletişim alanında geniş bir mesleki program yelpazesine sahip olan uygulama merkezimizin tüm birimlerinde öğrencilerimize uygulamalı eğitim verilmektedir. Çağın ve sektörün gereklerine uygun olarak uygulamalı eğitime önem verilen araştırma ve uygulama merkezimizde; günlük 24 saat kesintisiz radyo ve televizyon yayın yapılmaktadır. Bu uygulamalı eğitimlerle öğrencilerimiz bilgi ve becerilerini artırarak mesleki hayatlarına daha donanımlı bir şekilde başlama şansına sahip olmaktadır.

Araştırma Politikası

SERATEM, iletişim ve medya alanlarında bilgi üretimini ve yayılımını teşvik eden, disiplinlerarası yaklaşımları benimseyen bir araştırma politikası izlemektedir. Merkezimiz, bilginin inşa edilme süreçlerini çok boyutlu analiz edebilen, toplumsal olay ve olguları onu var eden öznel ve nesnel koşulları dikkate alarak sentezleyebilen bir araştırma ortamı sağlamayı amaçlamaktadır.

Toplumsal Katkı Politikası

Uygulama merkezimiz, toplumsal olay ve olguları derinlemesine analiz eden, topluma fayda sağlayacak projeler üreten ve bu projeleri etkin bir şekilde hayata geçiren bir anlayışla hareket etmektedir. Toplumsal sorunlara duyarlı, bilinçli bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Toplumun ihtiyaçlarına yönelik farkındalık yaratmak ve bu konularda çözüm odaklı projeler geliştirmek için çaba göstermektedir. Toplumun her kesimine hitap eden bilgilendirici içerikler üreterek, bilinçli bir medya tüketicisi kitlesi oluşturmayı hedeflemektedir. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve diğer üniversitelerle işbirliği yaparak, toplumun ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirir ve bu projelerin uygulanmasını sağlamaktadır. SERATEM, bu toplumsal katkı politikası doğrultusunda, toplumun her kesimine ulaşmayı ve toplumsal refahı artırmayı amaçlamaktadır. Bu politikalar çerçevesinde, toplumun ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirmeye ve uygulamaya devam edecektir.

Uluslararasılaşma Politikası 

Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Yapım ve Yayıncılık Araştırma ve Uygulama Merkezi, küresel iletişim ağlarının ve medya dinamiklerinin hızla değiştiği günümüzde, uluslararasılaşmayı stratejik bir öncelik olarak benimsemektedir. Merkezimiz, uluslararası işbirlikleri ve projeler yoluyla bilgi paylaşımını ve kültürel etkileşimi artırmayı, dünya standartlarında araştırma ve uygulama faaliyetleri yürütmeyi hedeflemektedir. Uygulama birimimiz, uluslararasılaşma politikası doğrultusunda, küresel medya ve iletişim ağlarında aktif bir rol oynamayı ve uluslararası düzeyde tanınan bir merkez olmayı hedeflemektedir.


61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu