Hizmet İçi Eğitim (SGK Uygulamaları 22.05.2024)

23.05.2024 - İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

Üniversitemiz personeline Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 22.05.2024 tarihinde 09.00-16.00
saatleri arasında Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda yazı ekindeki konularda hizmet içi eğitim verilmiş, Başkanlığımız personel ve yöneticiler olarak katılım sağlamıştır.

SGK UYGULAMALARINA YÖNELİK EĞİTİM KONULARI

1. İşe Giriş ve İşten Çıkış süreleri (Kurum içi-Kurum Dışı nakillerde ve ilk işe girişlerde).
2. Tescil İşlemleri
     -İlk girişlerde yeni tescil mi veya tekrar tescil mi olduğunu nasıl ayırt edileceği konuları.
     -Ücretsiz izin, askerlik dönüşü tescil süreleri.
     -SGK tescil yetkilendirmesinde birden fazla kişi yetkilendirilebilir mi?
3. 102 maddeye göre yasal süresinde verilmeyen bildirimlerin idari para cezaları.
4. SGK işe giriş ve işten çıkış, tekrar tescil işlemlerinin uygulamalı olarak anlatımı.
5. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu uyarınca GSS bildirimini kurumlarınca mı yoksa sendika tarafından mı yapılacağı?
6. Stajyer öğrenci işe giriş bildirimi, prim işlemleri ve müstehaklığa göre nasıl belirlendiği
7. Dışardan ücretli öğretim görevlisi SGK işe giriş işten çıkış bildirimi. Bunlara ait muhtasar bildirimi v.b. uygulamalı olarak anlatımı.
8. 5510 S.K. tabi personelin geçmişe dönük prime esas kazancının düzeltilmesi işlemleri.
9. Sigorta primi yatırma süreçleri.
10. Kıdem tazminatı hesaplamasında dikkat edilecek hususlar.
11. Tavan üstü doğan primlerde primin nasıl bildirileceği birikmiş izin, ölüm anında bildirilememesi durumlarında neler yapılabileceği.
12. Kişi borcu durumunda SGK prim iade ve mahsup süreçleri.