HIZLI ERİŞİM

Slider

Enstitüde Görev Değişimi

Enstitüde Görev Değişimi

19.09.2024 - Mevlana Araştırmaları Enstitüsü

Selçuk Üniversitesi Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü’nde Görev Değişimi

 

Selçuk Üniversitesi Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü’nde yaklaşık bir yıldır müdürlük görevini sürdüren Dr. Öğr. Üyesi Sami Bayrakcı görevi Prof. Dr. Nuri Şimşekler’e devretti.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Nuri Şimşekler’in yardımcılığına ise İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Tarhan ve Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü personeli Öğr. Gör. Dr. Selman Karadağ getirildi.  Enstitünün akademik anlamda kurumsallaşması adına Mevlâna ve Mevlevîlik Araştırmaları Ana Bilim Dalı başkanlığına ise Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gamze Gizem Avcıoğlu getirildi.

Enstitü Yönetim Kurulu üyeliklerine Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zuhal Türktaş, İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma Şeyma Boydak, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Uçar ve Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü Öğr. Gör. Mücahit Özdemir seçildi.

2005-2015 yılları arasında kurucu müdürlüğünü üstlendiği Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü’ne yeniden Müdür olarak atanan Prof. Dr. Nuri Şimşekler: “Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’a üniversitemize, şehrimize ve üniversitemizin önemli bir kurumunda tekrar hizmet üretme imkânı sunduğu için teşekkür ediyorum. Enstitü müdür yardımcılığına ve anabilim dalı başkanlığına atanan kıymetli hocalarımızı da kutluyor, yol arkadaşlıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Hz. Mevlâna’nın tüm insanlığı kapsayan evrensel mesajlarının doğru ve etkili bir biçimde aktarılması adına üniversitemize, şehrimize, ülkemize ve insanlığa değer üretecek olmanın onurunu yaşıyoruz.” dedi.

Şimşekler sözlerini 2015-2024 yılları arasında Enstitü Müdürlüğü görevlerini üstlenen Prof. Dr. Ali Temizel, Prof. Dr. Mithat Eser ve Dr. Öğretim Üyesi Sami Bayrakçı ve çalışma ekibine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek tamamladı.

Medya
71647
Öğrenci
389633
Mezun
3183
Akademik Personel
4397
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu