HIZLI ERİŞİM
Etik Kurul

T.C. Selçuk Üniversitesi

Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı

Bilimsel Etik Değerlendirme Kurulu

Başvuru Süreci

1. Etik kurul onayı için Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine başvuruda bulunan araştırmacılar, Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin web sayfasında örneği sunulan dilekçeyi doldurmalı ve ekine imzalı etik kurul başvuru formunu, veri toplama araçlarını (araştırmada kullanılan ölçek/anket/görüşme soruları ya da deney manipülasyonu vb.) ve varsa diğer belgelerini eklemelidir.

2. Araştırmacılar, uygulama yapacakları kurumlardan ayrıca izin almak durumundadırlar. Etik kurul başvurusu, ilgili kurumlar aksini talep etmedikçe uygulama izni yerine geçmez.

3. Başvuru, henüz araştırma süreci başlamamış çalışmalar için yapılır, devam etmekte olan ya da tamamlanmış çalışmalar geriye dönük olarak değerlendirmeye alınmaz.

4. Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bilimsel Etik Değerlendirme Kurulu yalnızca insan katılımcılarla veya insan üzerinden veri toplamaya dayalı klinik dışı çalışmalar için etik uygunluk değerlendirmesi yapmaktadır.

5. Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bilimsel Etik Değerlendirme Kurulu çalışma usulleri Selçuk Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesi dikkate alınarak düzenlenmiştir. Araştırmacıların bu yönergeye uyması gerekmektedir. 


68132
Öğrenci
380979
Mezun
3133
Akademik Personel
4332
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu