HIZLI ERİŞİM
Üniversite Televizyonu

Yayın Birimi

1998 yılında yayın hayatına başladığımızda Türkiye’nin  dinamik, heyecanlı, üretken, disiplinli  ve en önemlisi de en genç yayın ekibiydik. Aradan 19 yıl geçti. Yayıncılıkta teknoloji değişti bizde değiştik, uygulamalar değişti bizde değiştik ama değişmeyen tek şey yine Türkiye’nin en dinamik ve en genç yayın ekibi olmamızdır.

Stüdyo kameramanından, vtr operatörüne, sesçisinden kj operatörüne, ışık şefinden  stüdyo şefine, resim seçiciden yönetmene. Tüm bunların hepsinde gözlerinde umut ışığı, kalplerinde meslek aşkı, yanlarında disiplin taşıyan öğrenci arkadaşlarımız vardı.

Sahip olduğumuz teknik alt yapı ve sorumlu yayıncılık ilkesiyle sektöre yönelik pratik mesleki eğitim verdiğimiz ve kalifiye eleman olarak yetiştirdiğimiz onlarca arkadaşımız, halen Türkiye’deki dev medya kuruluşlarının seçkin birer üyesi olarak çalışmaktadır. 13 yıl önce başlayan bu eğitim süreci başarıyla devam ediyor.

Kurgu Birimi

Sürekli gelişen teknolojiye her dönem takip eden ÜNTV Kurgu Birimi 5 Adet  Final Cut Pro, 1 Adet DPS Velocity, 7 Adet Grass Valley Edius Kurgu sistemleri olmak üzere toplam 10 Adet kurgu seti ile hizmet vermekteyiz.

Kendini sürekli geliştiren ve yenileyen, genç dinamik televizyonun önemli birimlerinden birisi olan ÜNTV kurgu birimi; 15 kişilik bir ekiple, haftalık 30’un üzerinde yayınlanan her formatta televizyon programını büyük özenle yayına hazırlamaktadır.

Konusunda uzman bir ekip yönetiminde, 24 saat durmaksızın çalışan ve üreten, ürettikleriyle de örnek alınan bir ekip olmanın bilinciyle hareket eden ÜNTV kurgu birimi, televizyon programları kurgusu  yanında, her türlü reklam, tanıtım filmi, kısa film  ve belgesel gibi görsel yapımlara da imzasını gururla atmaktadır.

Birimde çalışan her bir eleman, televizyonculuk tekniğine hakim, bizzat yayıncılık, kameramanlık, ışık ses gibi teorik ve uygulamalı eğitimlerden sonra kurgu biriminde görev almaktadır. Yıllardır bu gelenekle  çalışan her bir kurgu operatörü, bu  sayede kendi görsel tarzını keşfederek, daha kaliteli yapımlar ortaya çıkarabilmektedir.

Ağırlıklı olarak İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerinden oluşan bu genç ekip, üniversite hayatı boyunca ÜNTV’de yayınlanan programları kurgularken; kendi geleceklerini de kurgulamanın bilinciyle hareket etmektedir.

Teknik Birim

Sektöre yönelik olarak bu mesleğin gereklerini kabul edilebilir standartların üzerinde yerine getiren bilgi, beceri ve tutuma sahip ekibimiz, seçkin medya kuruluşlarında çalışma şansı yakalamaktadır.

Nitelikli ve mesleğin gereklerini kusursuz yerine getirebilecek ekibimiz estetik ve görsel bütünlük kaygısıyla yetişmekte; naklen yayın ve aktüel kamera  konusunda uzmanlaşmaktadır. Yapım öncesi, ve sonrası aşamaları bireysel yada ekip çalışmasıyla yapma bilgi ve becerisine sahip ekip arkadaşlarımız, işgücü piyasasında istihdam için gerekli tüm niteliklere sahiptir.

13 yıl önce çıktığımız yolda Türkiye’mizin yepyeni, üretken ve bir o kadar da çalışkan teknik ekibiydik. Geçen süre zarfında teknolojide yaşanan büyük değişim ve gelişimlerle biz de geliştik, ekipmanlarımız değişti, sistemlerimiz değişti bizler değiştik geliştik ama değişmeyen şey yine Türkiye'nin en genç ve aktif teknik ekibi olmamızdır.

Haber Birimi:

Tv yayıncılığı kapsamında haber merkezinde görevlendirilen öğrencilerin muhabir-kameraman olarak aktif katılımıyla hazırladığı haber bültenleri, yine öğrenci spikerlerin sunumuyla saat başı Konya halkına ulaştırılmaktadır. Haber merkezinde aktif olarak yer alan muhabirler, editörler, kameramanlar ve spikerlerin tamamı öğrencilerden oluşmaktadır.

Program Birimi:

2006 yılından itibaren televizyon program yapımcılığı alanında kaliteli medya çalışanı yetiştirmek amacıyla başta İletişim Fakültesi öğrencileri, diğer fakültelere mensup öğrenciler ve öğretim üyelerinin yer aldığı çok sayıda program yapılmıştır. Şu an Ün TV’de7’si canlı yayın  olmak üzere toplam 30 adet iç yapım bulunmaktadır.


68119
Öğrenci
380990
Mezun
3133
Akademik Personel
4328
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu