Hakkında

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, Konya’nın Beyşehir ilçesinde eğitime büyük katkısı olan işadamları Ali ve Kamil AKKANAT’ın büyük desteğiyle 22 Ağustos 2010 tarih, 27680 sayılı resmi gazetede yayınlanan kararla kurulmuştur. Fakültemiz 2011-2012 öğretim yılı ile birlikte lisans eğitimine başlamıştır. Fakültemizin kurucu Dekanı Prof.Dr. Hasan Kürşat GÜLEŞ’tir. Fakültemizde Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, İşletme bölümleri olmak üzere üç bölüm aktif olarak eğitim yapmaktadır.

Fakültemize 2020-21 eğitim döneminde rekor katılım ile öğrenci sayımız toplamda 697’yi bulmuştur. Mezunlarımız, Bilişim, Bilgisayar, Yazılım, Web tasarımı, Dış ticaret, Satış, Pazarlama, Finans, İnsan kaynakları, Yönetim, Muhasebe,  Ar-Ge vb. özel sektörde birçok alanlarda kariyerlerine devam edebildikleri gibi kamu personel sınavlarıyla çeşitli görevlerle devlet kurumlarında yer alabilmektedirler. Sahip olduğu bilgisayar laboratuvarı, kütüphanesi, derslikleri ve zengin kampüs olanakları ile Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi güçlü akademik kadrosu ile eğitimde iddialı olup, öğrencilerimize  güvenli ve huzurlu koşullarda eğitim alması için gerekli tüm donanıma sahiptir...

Değerler

Çalışmalarımıza, fakültemiz kurumsal kimliğimizin oluşumuna yön veren değerlerimiz şunlardır:

1. Kurumsal ve Yönetsel Değerlerimiz

- Yönetim ile değerleri birleştirmek: Uzun vadede belirlenen ve içselleştirdiğimiz değerlerimizi pratiğe dökmede sıfır tolerans,

- Eğitimde Rekabet ve Yüksek Performans: Önce ulusal alanda tercih edilen daha sonra uluslararası bir marka oluşturmak adına eğitimde var olan rekabette ayakta kalmak adına kurumsal refleksleri sağlamak ve değeri oluşturma adına yüksek bir performans sergileyebilmek

2. Fakültemizin Eğitim Değerlerimiz

- Mükemmellik:

Kadro zenginliğimize bağlı olarak bugünden başlayarak ilerleyen zamanlarda artacak şekilde eğitimde ön sıralarda yer alacak bir anlayış felsefesi ve uygulama alanları geliştirmek;

- Yerelden Küresele geçiş:

Beyşehir ilçesini eğitimde yerel, ulusal ve uluslararası temsil açısından başarılı kılacak farklılığı sağlamak

-Uluslararası rekabetin gereklerini yapmak

- Akademisyen ve Öğrenci Odaklılık

- Eğitim faaliyetlerinde hem akademisyeni hem öğrencilerimizi memnun edebilecek hybrid bir yaklaşım benimsemek,

- Güncel ve analitik kalabilmek- Bilimin gerektirdiği yabancı dil ve güncel gelişmeleri kazanacak donanımda öğrenciler yetiştirip onları toplumunda analitik düşünen ve sorgulayan bir düşünce sistemi sağlayabilmek,

3. Çalışma Değerlerimiz

4. Etik ve Sosyal Sorumluluk Değerlerimiz

- Akademik ve idari çalışanlarımız ve öğrencilerimiz için   saygı, adalet, hesap verebilirliği ön plana çıkaran çalışma ve yönetim anlayışı, bireysel olarak ise cesaret, dürüstlük, zarafet ve güven boyutlarında yüksek kurumsal kültürü oluşturmak

- Çalışanlarımızda sosyal gelişmelere duyarlı milli hassasiyetlere sahip çıkan yerel kalkınmayı destekleyici farkındalıklar geliştirmek

5. Girişimcilik Değerlerimiz

- İyilik ve Hayırda Yarışmak ve Acele Etmek

Önce yerel sonra milli konularda hayır ve iyilik gözeten çalışanlar ve bireyler yetiştirmek ve bu konularda faaliyetle gerçekleştirerek bu faaliyetlerden kazanımlar elde edebilmek,

-  Akademik proje bazında girişimciliği teşvik etmek: TÜBİTAK vb. kurumlar tarafından açılan projelere başvurmayı teşvik ederek özel sektörle koordineli AR-GE çalışmaları yapabilmek

Vizyon: SÜ Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, alanında önce ulusal sonra uluslararası tanınırlığını gerçekleştireceği bilimsel araştırmalarla sağlayıp, eğitimdeki çağdaş gelişmeleri yakalayarak “Geleneği Gelecekle” birleştirmeyi hedeflemektedir. Böylece bu hedeflerle yetişen öğrencileri profesyonel bir yönetici olmasını sağlayarak, Türkiye’de bilime ve toplumsal gelişime katkı sağlanacaktır.

Misyon: Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi bünyesinde yer alan öğretim elemanlarının uluslararası standartlara uygun bilimsel araştırma, yayın ve faaliyetlerin gerçekleşmesini sağlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerine bağlı, milli ve ahlaki değerlere sahip çağdaş, bilgiyi toplumun hizmetinde kullanabilen, bilimsel araştırma ve geliştirmeyi yaşam tarzı olarak benimsemiş, eleştirel düşünce yeteneğine sahip öğrenciler yetiştirmek hedeflenmektedir. Kurumumuzu gerek akademik gerekse öğrenim faaliyetleri ile ulusal ve uluslararası düzeyde örnek alınan kurumlardan biri haline getirerek üniversitemizin başarısını arttırmak en temel misyonumuzdur.