HIZLI ERİŞİM

Haberler

Hakikati gören görme engelli imam hatip öğrencileri ile Mevlid-i Nebi kutlaması gerçekleştirildi.

Hakikati gören görme engelli imam hatip öğrencileri ile Mevlid-i Nebi kutlaması gerçekleştirildi.

20.10.2022 - İlahiyat Fakültesi

Kutlu Peygamberimizin mevlidi bu yıl fakültemizde dikkat çekici bir programla kutlandı. 15 Ekim Dünya Görme Engelliler günü münasebetiyle Ankara Yenimahalle Kani Karaca Görme Engelliler İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin ağırlandığı programda sunumu ve programı görme engelli hafız imam hatip öğrencileri yaptı. Selçuklu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı muhtelif lise ve ortaokullardan gelen öğrencilerin katılımı programa renk kattı.

Görme engelli Berra Kart'ın sunumuyla gerçekleştirilen Mevlid-i nebi programı, görme engelli Hafız Bilal Taha Ardıç'ın okuduğu Kur'ân-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kürsüye çıkan fakültemiz dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, yaptığı açılış konuşmasında herkes için imtihan olan dünya hayatında farklı sorularla sınandığımızı hatırlatarak asıl önemli olanın gönül gözüyle hakikati görmek olduğuna dikkat çekti. Kur'ân'ın muhtelif ayetlerinde hakikate karşı kör, sağır ve dilsiz olanların kınandığına vurgu yapan Altıntaş, Kani Karaca İHO idareci, öğretmen ve öğrencilerine tebrik ve teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmasının ardından Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Ankara birincisi ve Türkiye üçüncüsü olan görme engelli Hamzah Muhammad al-Nida, okuduğu öğle ezanıyla dinleyicileri mest etti. Kani Karaca Görme Engelliler İmam Hatip Ortaokulu'nun ilk mezunlarından olan İrem Yalçın ile Furkan Kart, Barış Günba, Yusuf Kukur, Berra Kart'ın seslendirdikleri ilahiler, Hafizenur Karmış 'ın okuduğu şiir ve Berra Kart'ın tatlı sunumu dinleyicilere farklı bir atmosfer yaşattı. 

Programın kapanışında konuşan Prof. Dr. Mithat Eser ise İslam Tarihi'nden engelli şahsiyetlere dair örnekler vererek böylesi programların bir farkındalık sağladığını belirtti ve programa katkı sunan ve katılan herkese teşekkürlerini iletti.

  

Programın ardından üniversitemiz engelli birim koordinatörlüğü tarafından misafir öğrencilerimize yemek ikram edildi. Sonrasında misafirler, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen küçük çaplı bir Konya gezisi gerçekleştirildi ve Konya kültürüne has yemekler ikram edildi.

Programa katkı sunan Kani Karaca Görme Engelliler İmam Hatip Ortaokulu müdür ve öğrencilerine, dekanlığımıza, üniversitemiz engelli birim koordinatörlüğüne, rektörlüğümüze, Konya Büyükşehir belediyesine, Önder İmam Hatipler Derneği Konya Şubesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu