PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ HK.

19.06.2023 - Sağlık Bilimleri Fakültesi

Üniversitemizde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında pedagojik formasyon eğitimi derslerini
seçmeli ders olarak alan son sınıf öğrencilerinden mezuniyeti için gerekli şartları sağlayarak mezun olabilecek durumda olanların öğrenim gördükleri birime dilekçe ile müracaat etmeleri halinde  Selçuk Üniversitesi Lisans Programlarında İsteğe Bağlı Pedagojik Formasyon Eğitim Uygulama Esasları"nın10 uncu maddesinin (b) fıkrası uyarınca ilişik kesme işlemleri tamamlanarak diplomaları teslim edilecektir. Öğrencinin bu dönemde aldığı pedagojik formasyon eğitimi dersleri transkriptinde gösterilerek GANO;ya dahil edilecektir. Ancak; mezuniyet için gerekli şartları yerine getirmesine rağmen 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında pedagojik formasyon eğitimi derslerine devam etmek isteyen öğrencilerin dilekçe ile başvurmaları halinde ilişikleri kesilmeyecek, diplomaları düzenlenmeyecektir. Bu durumdaki öğrenciler normal eğitim-öğretim sürelerini tamamladıkları için belirlenen katkı payı veya öğrenim ücretini yatıracaklardır.
2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında pedagojik formasyon eğitimi Öğretmenlik Uygulaması dersini aşağıda yer alan şartların tümünü sağlayan öğrenciler alabilecektir:
1- ;Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar" ın 6 ncı
maddesi
çerçevesinde ilgili bölümde ders verme yeterliliğine sahip öğretim elemanı bulunan,
2- İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda "Uygulama Öğrencilerinin Milli Eğitim
Bakanlığına Bağlı
Eğitim-Öğretim Kurumlarında Yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Yönerge"
çerçevesinde ilgili
alanda "Uygulama Öğretmeni" bulunan,
3- Öğretmen, öğrenci, akademik personel eşleştirmesi yapılan.

Bu şartları sağlamayan bölümlerde öğrenim gören öğrenciler "Öğretmenlik Uygulaması  dersini
alamayacaktır. Bu dersi isterlerse "Selçuk Üniversitesi Lisans Programlarında İsteğe Bağlı Pedagojik Formasyon Eğitim Uygulama Esasları nın10 uncu maddesinin (c) fıkrası uyarınca mezun olduktan sonra üniversiteler tarafından açılan pedagojik formasyon eğitimi sertifika programlarından ücreti karşılığında alabileceklerdir.