HIZLI ERİŞİM

Haberler

Fakülte Öğrencilerimizden Sultan KURTULUŞ, Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesine (TUDVA) Kabul Edildi

Fakülte Öğrencilerimizden Sultan KURTULUŞ, Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesine (TUDVA) Kabul Edildi

27.03.2024 - Turizm Fakültesi

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi, Rekreasyon Yönetimi Bölümü öğrencimiz Sultan KURTULUŞ, Türk dünyasının gönüllülük esasına dayalı en geniş katılımlı sosyo-kültürel projesi olan Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesi'ne (TUDVA) kabul edilmiştir.

TUDVA, 150 paydaş üniversite, 300 bilim insanı ve 1400 gönüllü ile yürütülen ve Türk dünyası gençlerini dijital bir platformda bir araya getirerek ortak bir vatandaşlık bilinci oluşturmayı amaçlayan öncü bir projedir. Proje, farklı bölgelerde yaşayan Türk dünyası gençlerinin aynılıklarını ve benzerliklerini fark etmelerini sağlamak, böylece kültürel, ekonomik ve siyasi anlamda bir güç oluşturarak dünya barışına katkıda bulunmak amacı taşımaktadır.

Sultan KURTULUŞ'un bu prestijli projeye kabulü, hem bireysel başarısını hem de fakültemizin akademik ve sosyal etkinliklerdeki aktif rolünü göstermektedir. Bu başarı, aynı zamanda, "Dilde, Fikirde ve İşte Birlik" düsturunun gerçekleşmesine katkı sağlama hedefimizi de pekiştirmektedir.

Fakültemiz adına Sultan'a bu önemli projede başarılar diler, TUDVA'nın tüm katılımcılarına ve destekçilerine teşekkür ederiz. Projede elde edilecek başarıların, Türk dünyasının birliği ve geleceği adına önemli adımlar olacağına inanıyoruz.

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu