HIZLI ERİŞİM

Sosyal Etkinlikler

2023-2024 Yılı Fakülte Mezuniyetimiz

2023-2024 Yılı Fakülte Mezuniyetimiz

29.05.2024 - Turizm Fakültesi

Selçuk Üniversitesi (SÜ)  Turizm Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

SÜ Sultan Alparslan Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Dekan Prof. Dr. Onur Köksal, dekan yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekan Prof. Dr. Onur Köksal, “Gençler, Turizm Fakültesi olarak dolu dolu bir dönem geçirdik. Çünkü bizlerin bu devlet ve millet için bir saniye bile boş durma lüksü yok; çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada hep birlikte bir bütün olacağız. Çünkü birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır;  azaba ulaşmamak için bu coğrafyada safları sıkı tutacağız. Artık mezun oluyorsunuz. Tabii hayata erken atılan öğrencilerimiz de var, hayatın zorluğunu biliyorlar. Öncelikle bir ülkünüz olacak. Bu ülkünüz devlet ve millettir. Her türlü önceliğimiz devlet olacak. Devlet var ise bizler varız, devlet yok ise bizler yokuz. O yüzden bizler çalışmak zorundayız. Artık diplomalarınızı alarak hayata atılıyorsunuz. Rabbim hayatta yar ve yardımcınız olsun.” diye konuştu.

Mezuniyet töreninde bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, “Kuruluşu 1908 yılına dayanan köklü bir üniversitenin donanımlı bir Fakültesinden mezun oluyorsunuz. Bugün itibarıyla turizm sektörüne atıldınız. İnanıyorum ki gerek ülkemiz içinde gerekse ülkemiz dışında çok önemli yerlere geleceksiniz. Sevgili Gençler, mezun oldunuz ama kolay olmadı. Yollar dikenliydi, bazen de kaygandı. Sınavlara girdiniz, onlar da kolay değildi. Ancak bu başarıyı elde ettiniz ve kolunuza altın bir bilezik taktınız. Bu altın bileziği takmanızda birçok faktör var, her şeyden önemlisi hocalarınız sizleri eğiterek yetiştirdi. Diğer taraftan idari personelimiz sizlerin sosyal, kültürel ve güvenlik gibi her türlü ihtiyaçlarını karşıladı. Onlara teşekkür ediyorum. Her şeyden önemlisi sizin konforunuzu sağlamak için yemeyen yediren, planlarını erteleyen ailelerinize ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Köklü bir Üniversiteden mezun olmanın ayrıcalığını yaşayacaksınız. Mezuniyetinizi tebrik ediyor, bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Turizm Fakültesini birincilikle bitirerek mezun olan Turizm Rehberliği Bölümü mezunu Elmas Üveyik, mezuniyet sevincini şu sözlerle dile getirdi: “4 yıldır okuduğum turizm rehberliği sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir tutkudur. Bizler, dünya çapında farklı kültürlerle etkileşime girme ve insanlara unutulmaz deneyimler sunma fırsatına sahip olacağız. Turist rehberleri olarak sadece bir bilgi kaynağı değil, aynı zamanda bir kültür elçisi olacağız. Bu mesleği icra ederken dürüstlük ve profesyonellik ilkelerine her zaman bağlı kalacağız.”

Turizm Fakültesini dereceyle bitiren öğrencilere plaket takdim edildi.

Ardından Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı sonunda mezun olan öğrenciler, hep birlikte kep atarak mezuniyet sevincini yaşadılar.

67392
Öğrenci
381481
Mezun
3118
Akademik Personel
4304
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu