HIZLI ERİŞİM

Sosyal Etkinlikler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı Açılış Programı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı Açılış Programı

14.12.2023 - Turizm Fakültesi

Konyalı hayırseverlerin 20 milyon TL bağışı ve Rektörlüğümüzün desteği ile yapılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı'nın açılışı gerçekleştirilmektedir. 
Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur KÖKSAL, “Gastronomi mutfağı hem Fakültemizin hem Bölümümüzün hem de öğrencilerimizin bir hayaliydi. Bu hayalin gerçekleşmesinde bizlere her türlü desteği veren hayırseverlerimize, Rektörümüz Prof. Dr. Metin AKSOY ve yönetimimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin sıcak ve soğuk içecek eğitimi alabilecekleri bir birim de kuruyoruz. Bu birim de Fakültemize değer katacak. Bizlerin hayali, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesini sadece Konya’da değil, Türkiye’de bir marka haline getirmek.” dedi.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağımız; her bir öğrencimizin bireysel olarak pratik yapabileceği, 80 göz ocağın, 20 adet bağımsız çalışma tezgahının, 20 adet fırının ve ızgaranın yer aldığı mutfağımız, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezi olarak meydana gelen depremde depremzedelere destek verilmesi amacıyla faaliyete geçirilmiştir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimizin eğitimi için gerekli olan tüm ihtiyaçların karşılanacağı bu mutfakta, bireysel olarak en az 20, ikişer öğrencinin oluşturacağı grup çalışmalarında ise en az 40 öğrencinin çalışabileceği uygulama istasyonları yer almaktadır.
Bu istasyonlar, 10 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım ile günümüz teknolojisine uygun olarak tasarlanmıştır. Öğrencilerimizin yiyecek içecek sektöründe nitelikli birer şef olarak yer almaları amaçlanmaktadır. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz dönemi itibarıyla öğrencilerimizin kullanımına sunulacak olan mutfağımız; Türk ve Dünya mutfağından çeşitli lezzetlerin hazırlanabileceği, öğrencilerimizin pratik ve teorik dersleri rahatlıkla gerçekleştirebilecekleri bir mutfak olarak fakültemize kazandırılmıştır.

KonyaPosta'sında çıkan yazı için tıklayınız.

Yeni Meram Gazetesi için tıklayınız

Medyada Biz 1;

Medyada Biz 2;

Medyada Biz 3;

Açılış Programı Videosu 1;

Açılış Programı Videosu 2;

Açılış Programı Videosu 3;

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu