HIZLI ERİŞİM
Hakkında

Hakkında :

Sosyal Bilimler Enstitüsü 06.10.1982 yılında kurulmuş olup günümüze kadar birçok yüksek lisans ve doktora öğrencisi mezun etmiştir. Sosyal bilimler enstitüsü halen 809 Doktora öğrencisi, 10 Sanatta Yeterlik öğrencisi, 2110 Tezli Yüksek Lisans öğrencisi 1237 II. Öğretim Tezsiz yüksek lisans öğrencisi olmak üzere toplam 4166 lisansüstü öğrenci kayıtlıdır. Bunlardan 436 öğrenci yabancı uyrukludur.


Misyon :

Toplumsal ve evrensel değerler ışığında yenilikçi, mükemmeliyetçi ve farkındalık yaratan eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleriyle ülkeye, insanlığa ve doğaya hizmet etmektir. Öğrencilerimizi, teknolojik, sosyal, kültürel faktörlerin etkisiyle, hızlı bir dönüşüm yaşayan küresel dünyada, ihtiyaç duyacağı bilgi ve yetenekle donatmayı amaçlamaktayız. Ulusal ve uluslararası düzeyde araştırmacı ve yayın kalitesini artırabilmek için, Enstitümüz, işbirliğine, uyuma, etkinliğe ve yeniliğe değer vermektedir. Kurum bünyesinde gerçekleştirilen lisansüstü tezler başta olmak üzere, akademik çalışmaların bilimsel katkılarının ulusal ve uluslararası boyutta arttırılması, elde edilen bilimsel sonuçlarının ulusal ve uluslararası toplumun geneline yaygınlaştırılması sağlamaktır.


Vizyon :

Lisans sonrası eğitim-öğretim programları ve araştırma çalışmaları ile ülke kalkınmasına destek sunan, ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen, Evrensel değerlerle donatılmış, yaratıcılığa sahip, girişimci, yetenekleri ve bilgi birikimi ile topluma yön veren sosyal bilimciler yetiştirmek, topluma ve insanlığa sürekli değer katan dünya çapında bir kurum olmaktır.


68132
Öğrenci
380979
Mezun
3133
Akademik Personel
4332
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu