HIZLI ERİŞİM
Sürdürülebilir Kalkınma ve Yeşil Kampüs Projesi

Üniversitemiz Yürütücülüğünde 7 yıl sürecek olan KA131-HED-000005537 numaralı Erasmus+ Konsorsiyum Projesi kategorisinde başvurusu yapılmış olan "Sürdürülebilir Kalkınma ve Yeşil Kampüs Konsorsiyum Projesi" , Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.

Proje çerçevesinde ortak kurumlardan öğrenciler öğrenim ve staj, personeller ise ders verme ve eğitim alma programı ile hareketlilik gerçekleştireceklerdir.

Konsorsiyum Ortakları;

Selçuk Üniversitesi (Konsorsiyum Koordinatörü),
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, 
Necmettin Erbakan Üniversitesi,
Karatay Üniversitesi,
Sürdürülebilir Çevre Derneği

Konsorsiyum projesi kapsamında proje ortağı kurumlardan Avrupa'nın farklı ülkelerine özellikle çevrenin korunması, çevreye duyarlı/uyumlu politikalar üretilmesi, sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Proje uzun vadede; yeşil kampüs oluşturularak elde edilen çıktıların ve iyi uygulama örneklerinin  müfredata ve  uygulamalarına aktarımının sağlanması  ve iyi bir konsorsiyum uygulama örneği olarak diğer kurumlar ile deneyimlerin paylaşılması, daha fazla konsorsiyum kurulması konusunda destek olma ve işbirliği  kültürünü Avrupa boyutunda desteklemeyi hedeflemektedir.

Projeden elde edilen çıktıların paylaşılması ve projenin yaygınlaştırılması üzerine tüm paydaşların katıldığı çalıştaylar düzenlenecek. Çalıştayda konsorsiyum hakkında yüz yüze bilgilendirme sunumları yapılacak. Çalıştaylardan elde edilen bilgiler web sitesinde, sosyal medya hesaplarında, yerel-ulusal medyada duyurulacaktır. İyi uygulama örneği olarak Erasmus Days etkinliklerinde projenin kapsamına yer verilecektir. Yerel ve bölgesel düzeyde projeden haberdar olunmasını sağlamak için dijital yayınlar, yerel medya kanalları kullanılacaktır.


68132
Öğrenci
380979
Mezun
3133
Akademik Personel
4332
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu