HIZLI ERİŞİM

HAKKINDA

HAKKINDA
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü, Üniversitemize bağlı Fakülteler, Meslek Yüksek Okulları, Yüksek Okullar ve Konservatuvarda okutulan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri ve sınavlarını koordine etmek üzere faaliyet göstermektedir.

MİSYON

Osmanlı Devleti’nden günümüze ulaşan tarihsel süreçte Türkiye Cumhuriyeti’ni bütünsel bir tarih anlayışı, disiplinler arası ve bilimsel yöntemlerle ele alarak incelemek. Türk tarihini bilimsel kaynaklara dayalı olarak incelemek.

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde Atatürk’ün fikir ve düşüncelerini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş felsefesini, yakın dönem Türkiye tarihini ve değişen, gelişen uluslararası ilişkiler bağlamında dünyayı doğru anlamak ve anlatmak.

Türk tarihinin temel değerlerini gençliğe ileterek tarih bilinci kazandırmak ve günümüz Türkiyesi’nin stratejik önemi ile bağdaştırarak tarihsel bilgileri aktarmak.

VİZYON
Osmanlı Devleti’nden Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar Türk tarihini bütün yönleriyle ve bilimsel bir zeminde araştırmak, öğrencilerle paylaşmak.


68203
Öğrenci
380927
Mezun
3128
Akademik Personel
4331
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu