Hakkında

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü Türk Dili Bölümü, Üniversitemize bağlı Fakülteler, Yüksekokullar, Meslek Yüksekokulları ve Devlet Konservatuarında okutulan ortak zorunlu Türk Dili I, Türk Dili II ve bu derslerin müfredatıyla bağlantılı benzer başka dersleri yürütmek üzere YÖK kanuna uygun olarak kurulmuştur. Türk Dili Bölümü, Türk Dili derslerini verecek öğretim elemanlarının görev dağılımını yapmakla, okutulacak ders kitabını ve diğer kitapları belirlemekle, gerektiği takdirde kitap hazırlamakla yükümlüdür. Bölüm başkanlığımız, bu temel görevlerinin dışında kendi alanına giren konularda panel, konferans, seminer vb. etkinliklerde bulunmak ve öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar düzenlemek gibi bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetler yapar.