HIZLI ERİŞİM
Ali Akkanat Kimdir?

1952 yılında Konya’nın Beyşehir ilçesi Durak Köyü'nde doğan Ali AKKANAT 1971 yılında Trabzon Erkek Öğretmen Okulundan mezun olmuştur. 1975 yılına kadar Türkiye’de, 1976-1985 arasında Almanya’da öğretmenlik yapmıştır. 1985 yılında öğretmenlik hayatından ayrılarak Almanya’da Aytex Moden GmbH şirketi ile İstanbul’da Beyteks AŞ’yi kurarak ticaret hayatına atılmıştır.

1987’den itibaren şirket sayısını artıran Ali AKKANAT örgü, kumaş, boyahane, iplik tesislerinden oluşan entegre tesisini İstanbul ve Çorlu’da gerçekleştirerek sanayi alanına geçmiştir. Ali AKKANAT, kendi yöresinin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak, bir bakıma göçün durdurulmasına katkıda bulunmak üzere, kendisinin ikinci entegre tesisi olan ve Anadolu’nun tekstil sektörüne ait en büyük entegre tesisini Beyşehir’de kurmuştur. Seydişehir ve Beyşehir’de toplam 1600 kişiye istihdam sağlanmıştır.

1990 yılında şirketlerini Akkanat Holding bünyesinde toplamış, diğer taraftan turizm ve enerji dalında da yatırım yapmıştır. Tekstil sektörünün yanında, turizm alanında da yatırım yapmak üzere turizm şirketleri kurarak bu alanda Sirene Golf Hotel, Sirene Luxury Hotel, The Dome-Kempinski Hotel (6 yıldızlı 520 yataklı bir Butik otelin) ve Davraz-Sirene Hotel (280 yataklı bir Kayak oteli) tesisleri ile turizm sektörüne hizmet vermektedir.

Diğer taraftan Antalya’da golf turizmine yönelik olarak 1300 dönümlük 2x18 delikli iki golf sahasını hizmete açmıştır. 12 şirketi bünyesinde bulunduran Akkanat Holding bugüne kadar 250 milyon avroluk yatırım yapmış, yaklaşık 4000 kişiye iş imkanı yaratmış, her yıl yaklaşık 130 milyon dolarlık ihracat ve turizm girdisi sağlamaktadır.

Avrupa Türk İşadamları Derneğinin kurucu üyesi olan Ali AKKANAT, bu derneğin Türkiye temsilciliğini yapan Dünya Türk İşadamları Vakfı ile Türk Dış Ticaret Vakfının kurucu üyesi olup, halen bu iki vakfın mütevelli başkanlıklarını sürdürmektedir.

İş hayatının yanında ülkesini geleceğine yatırım yapmayı hedefleyen Ali AKKANAT sanayicilikten kazandıklarıyla eğitime destek vermektedir. Bu amaçla Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfını kurmuştur. Bu vakıf eliyle İlköğretim Okulu, Anadolu Lisesi ve Çok Programlı Lise olmak üzere, 10 okul ve 1 yurt yapılarak Milli Eğitim Bakanlığına devretmiştir. Beyşehir 1200 kişilik öğrenci (kız ve erkek) yurdunun 500 kişilik kısmı tamamlanmış, Selçuk Üniversitesine bağlı Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli, Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi binası ve Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi binası eğitim-öğretime açılmış olup, Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binası 2021 sonuna kadar tamamlanacaktır.

2000 yılında Devlet Üstün Hizmet Madalyası’na layık görülen Ali AKKANAT, 10 Temmuz 2008’de Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü ile onurlandırılmış olup, evli ve beş çocuk babasıdır.


68119
Öğrenci
380990
Mezun
3133
Akademik Personel
4328
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu