HIZLI ERİŞİM
Hakkında

Hakkında :

Meslek Yüksekokulumuz 1992 yılında Harita Kadastro Programı ile açılmış ve eğitim öğretim faaliyetine aynı yıl Hadim Belediyesinin tahsis etmiş olduğu İlçe merkezindeki binada başlamıştır. 2001 yılında ise 35.975,96 m² kampüs alanı içerisindeki 5 katlı 6.000 m² kapalı alanı bulunan kendi binasına taşınmıştır. 2012 yılında kampüs alanının 10.416,10 m² si erkek ve kız öğrenci yurdu yapımı için Kredi Yurtlar Kurumuna tahsis edilmiştir. 2012 yılı itibari ile 25.559,86 m² alana sahip Yüksekokulumuz kampüs sahasında 5 katlı hizmet binasının yanı sıra, Uluslararası standartlara uygun çok amaçlı kapalı spor salonu ve açık spor kompleksi yer almaktadır. Hizmet binamızda 20 adet derslik, 2 adet konferans salonu, 2 adet çizim salonu, 4 adet laboratuvar, 1 adet kütüphane, mutfak, yemekhane ve kantini ile birlikte öğrencilerimizin eğitim öğretim ve sosyal her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak imkanlar mevcuttur.

Harita Kadastro Programı ile eğitim öğretime başlayan Meslek Yüksekokulumuz da 1993 yılında Arıcılık ve Bağcılık Programları, 1995 yılında Makine Resim Konstrüksiyon Programı, 2005 yılında Dış Ticaret Programı, 2014 yılında ise Bankacılık ve Sigortacılık Programı ve son olarak da 2017 yılında Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı açılmıştır. Meslek Yüksekokulumuzda şu an itibari ile Harita ve Kadastro, Bankacılık ve Sigortacılık ve Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programlarıyla eğitim öğretime devam edilmektedir.

Misyon :

Akademik, bilimsel ve teknolojik araştırmalarla destekli öğrenimin sonuçlarını toplum yararına sunarak ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunan öğrenciler yetiştirmek, Bilimsel gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip edecek öğretim elemanlarına üniversitenin bütün imkanları ile destek sağlamak, Bilgiyi araştırmak, aktarmak ve yenilemek olduğunun bilinciyle hareket eden öğretim elemanlarının çalışma ortamlarındaki özerkliği ve özgürlüğü sağlamaya çalışarak korumak, Hak ve hürriyetlerin kullanılması açısından son derece etkili sonuçlar veren temsil ve toplu çalışma faaliyetleri ile öğrencilerde hoşgörü, katılım ve demokrasi kültürünü yerleştirmek için en temel hedefimiz, araştırma, üretim, yayın ve danışmanlık hizmetlerini analitik, sorgulayıcı, çağdaş ve evrensel eğitim öğretim kriterleri ile uygulamaktır.


Vizyon :

 

Eğitim vermekte olduğu teknik ve sosyal bölümlere bağlı programlar sayesinde küreselleşen dünya koşullarının ve çağın gerektirdiği bilgi, ekipman ve donanım ile sektörlerdeki ara insan gücü alanında ulusal ve uluslar arası düzeyde saygın ve tercih edilen, değişim ve yenilikçiliğe önder olan, rekabet gücüne sahip, mensubu olmaktan gurur duyulan öncü bir eğitim kurumu olmaktır.


68203
Öğrenci
380927
Mezun
3128
Akademik Personel
4331
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu