Hakkında

Yüksekokulumuz 1994 yılında Arıcılık programı ile eğitim öğretime başlamıştır. 1995 yılında Harita ve Kadastro, Makine, Resim Konstrüksiyon programları açılmıştır. 2005-2006 öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda okulumuz fiziki yetersizlik ve öğrenci azlığı gibi nedenlerden dolayı Selçuk Üniversitesinin teklifi ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Kararı ile kapatılmıştır. Yüksekokulumuz 2011 yılında Üniversitemizin Senato Kararı ile buna müteakip Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığının 25.05.2011 tarihli Kararı ile Harita ve Kadastro, Dış Ticaret Programları  tekrar açılmıştır. 2012 yılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının kararı ile İş Sağlığı ve Güvenliği programı, 2015 yılında Bankacılık ve Sigortacılık programları açılmış ve her iki program da 2016-2017 akademik yılında öğrenci kabulüne başlamıştır. 2018-2019 öğretim yılında Dış Ticaret programı kapatılarak, Yerel Yönetimler Programı ile Emlak ve Emlak Yönetimi programları açılarak öğrenci kabulüne başlanmıştır. Ancak her iki programa da 2020 yılında öğrenci alımı durdurulmuştur. 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibariyle Bankacılık ve Sigortacılık, Harita ve Kadastro ve İş Sağlığı ve Güvenliği programları öğrenci kabulüne devam etmektedir.

Misyon

Ülkemizde ve bölgemizde bulunan gençlere eğitim fırsatı vererek evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, sorun çözme yeteneği gelişmiş, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış, nitelikli, girişimci, yenilikçi, vatanını ve milletini seven, toplumsal değerlere saygılı insan gücü yetiştirmektir.

Vizyon

İnsanlığın bilimsel, sosyal, kültürel, teknolojik ve ekonomik gelişimi için bilgi üreten, araştırmacı, sorgulayıcı, analitik düşünceye sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı aydın yöneticiler yetiştiren, üniversite/sanayi/toplum işbirliğini sağlamada öncü, evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimseyen ve sürekli gelişmeyi kendine vizyon edinen bir kurum olmaktır.