Lojman Tahsis Duyurusu

13.09.2022 - İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

Üniversitemiz Kampüs lojmanlarında boş olan 51 dairenin ilk tahsisleri, puan sırasına göre ilk 51 kişinin katılımıyla, 15.09.2022 tarihinde saat 09.00’da İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ihale salonunda, Lojman Tahsis Komisyonunca kura çekimi ile yapılacaktır. Puan Sıralama Listesi

Kura çekimi sonucu herhangi bir şekilde boş kalan daireler ise puan sırasına göre davet edilerek tahsis işlemi yapılacaktır.

Not: Kamu Konutları Yönetmeliği 33. madde (e) bendi; Tahsis yapıldıktan sonra konutta oturma şartlarını haiz olmadıkları anlaşılanlar, kendilerine yapılan tebligat tarihinden itibaren iki ay içinde,…konutları boşaltmak ve anahtarlarını, yetkili birime vermek zorundadır.

Kamu Konutları Yönetmeliği 34. madde; Konutlar, 33 üncü maddede belirtilen süreler sonunda boşaltılamaz ise tahsise yetkili makam tarafından ilgili mülki veya askeri makamlara başvurulur. Bu başvuru üzerine konut, başka bir bildirime gerek kalmaksızın, kolluk kuvveti kullanılarak, bir hafta içinde zorla boşalttırılır. Zorla boşalttırmaya karşı, idareye ve yargı mercilerine yapılacak başvuru, boşalttırma işleminin icra ve infazını durdurmaz.

(Değişik ikinci fıkra: 22/8/2011-2011/2164 K.) Konutun tahsisine yetkili makam tarafından kendilerine tahsis yapılmadan konutları işgal edenler veya tahsis yapıldıktan sonra gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu anlaşılanlar, konut blok veya gruplarındaki diğer konut sakinlerinin huzur ve sükûnunu bozucu, genel ahlak değerlerini zedeleyici tutum ve davranışlarda bulunanlar ile yönetici veya idare tarafından alınan kararlara uymayanlar ve kendisine yapılan yazılı uyarılara rağmen bu davranışlarında ısrar ettiği tespit edilenler hakkında da yukarıdaki fıkra hükmü uygulanır.