‘Ata Sporları’ Selçuk Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

28.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Koordinatörlüğü, Dünya Etnospor Konfederasyonu, Selçuk Üniversitesi Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü, Konya Gençlik Merkezi iş birliğinde “Geçmişten Geleceğe Ata Sporlarımız” etkinliği gerçekleştirildi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Eğitmeni, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Ömer Acuz, Keykubad Köşkü önünde düzenlenen etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada “Bizler, Dünya Etnospor Konfederasyonu ile birlikte ülkemizi etkileyen asrın felaketinde 11 ilimizde görev yaptık. Şu anda bu organizasyonu Selçuk Üniversitesinde yapıyoruz. Amacımız; geçmişten geleceğe ata sporlarımızı, etkinlikleri küçükten büyüğe tüm bireylere aktarmaktır. Aynı zamanda atalarımızdan gördüğümüz oyunları ve gelenekleri unutturmamaktır. Maalesef ki şu an günümüzde çocuklara ve gençlere bu etkinlikleri gösterdiğimizde ne olduğunu,   neler olduğunu bilmiyorlar. Bu gerçekten kötü bir durum. 6 ve 9 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Havaalanı’nda da büyük bir festivalimiz gerçekleşecek. Her yıl okullar, üniversiteler başta olmak üzere farklı yerlerde bu tarz programlar gerçekleştiriyoruz. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.