HIZLI ERİŞİM
Haberler

“Doğanın Sesi, Dilin Gücü” projesiyle özel öğrencilere destek

“Doğanın Sesi, Dilin Gücü” projesiyle özel öğrencilere destek

4.11.2024 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi bünyesinde Borsa İstanbul Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı iş birliği ile düzenlenen “Özel Gereksinimli Öğrenciler İçin Dil Gelişimi: Doğanın Sesi, Dilin Gücü” başlıklı projenin açılış programı gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı çerçevesinde yürütülen projenin açılışı etkinliklerle yapıldı.

Çocuklara sabır ve sevgiyle yaklaşılması gerektiğini belirten Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, aile ve toplum desteğinin önemli olduğunu söyledi. Bayramoğlu, “Bu ortak çalışma, özel çocuklarımızın eğitim yolculuğuna katkı sunmak, onların potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve onları hayata hazırlamak amacıyla gerçekleştiriliyor. Selçuk Üniversitesinin akademik bilgi ve uzmanlık desteği, bu çocuklarımızın ihtiyaçlarına yönelik en uygun eğitim ortamlarını yaratmamıza büyük katkı sağlıyor. Üniversitemiz bilimsel bir yaklaşım ve yenilikçi çözümlerle özel gereksinimleri olan çocuklarımızın eğitim süreçlerine değerli bir bakış açısı getiriyor. Çocuklarımızın kendi potansiyellerini keşfetmeleri, doğayla bağ kurmaları ve sosyal olarak güçlenmeleri için proje kapsamında oluşturulan bu iş birliği çok önemli bir adımdır” diye konuştu.

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü (TÖMER) Dr. Öğr. Üyesi Oktay Nar; projenin, doğanın gücünden faydalanarak dil gelişiminde önemli bir fark yaratacağına inandığını belirtti.

Projenin yürütücülüğünü yapan Öğr. Gör. Dr. Meral Doğru da 618 başvuru arasından kabul edilen projedeki etkinlikler sayesinde çocuklara çevre, hayvan ve doğa sevgisi aşılarken aynı zamanda dil gelişimlerine de katkı sunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Programda, Borsa İstanbul Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı horon gösterisi, Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri ve öğretmenlerinin sunduğu çökertme performansı, ayrıca Büyükşehir Belediyesinin özel bireylerden oluşan Mehteran Takımı’nın gösterisi yer aldı.

Açılış programının ardından öğrenciler, Selçuk Üniversitesi Merve Mercan Parkı'nda “Doğadan Kelimeler, Dilden Eylemler” etkinliğini gerçekleştirdikten sonra Ziraat Fakültesi 40. Yıl Fidan Dikim alanına giderek fidan diktiler.

Proje kapsamında düzenlenen etkinlikler 8 Kasım’a kadar sürecek.

68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu