HIZLI ERİŞİM
Haberler

1. Ulusal Pediyatri Hemşireliği Öğrenci Sempozyumu gerçekleştirildi

1. Ulusal Pediyatri Hemşireliği Öğrenci Sempozyumu gerçekleştirildi

29.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı tarafından “1. Ulusal Pediyatri Hemşireliği Öğrenci Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Fatma Taş Arslan, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde yapılan sempozyumun açılışında pediyatri hemşireliğinin çocukların sağlığını koruma ve iyileştirme konusunda büyük bir sorumluluk taşıyan bir alan olduğunu belirterek “Öğrencilerimizin, sahada çalışırken bilimsel bilgi ve becerilerle donanmış, empati ve şefkatle dolu profesyonel olarak yetişmesini hedefliyoruz. Çok yönlü, güncel, kanıta dayalı bilimsel bilgiler doğrultusunda eğitimlerimizle öğrencilerimizi gelişmekte olan dünyaya hazırlamak hedeflerimiz arasında yer alıyor.” diye konuştu.

Sempozyumda çocuk hemşireliği alanında aile merkezli bakım felsefesi çerçevesinde çocukların fiziksel ve ruhsal sağlığı ile sosyal yönünü ilgilendiren güncel konuları tartışma fırsatı bulacaklarını ifade eden Prof. Dr. Arslan, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Fakülte öğrencilerinden Serhat Engin Aker, müzik dinletisi gerçekleştirdi. Program, Sempozyum Başkanları Prof. Dr. Fatma Taş Arslan ve Prof. Dr. Sibel Küçükoğlu’nun oturum başkanlığındaki 1. oturumla devam etti.

250’ye yakın katılımcının yer aldığı sempozyum kapsamında 12 konuşmacının bulunduğu 4 oturum, 1 sözel bildiri ile terapötik oyuncak sergisi yer aldı.

61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu