HIZLI ERİŞİM
Haberler

1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi düzenlendi

1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi düzenlendi

1.12.2022 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi düzenlendi. Karatay Termal Tatil Köyü’nde gerçekleştirilen Kongreye, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy da katıldı.

1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi’nin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, “Sağlık politikaları, sağlık eğitimi, sağlık hizmetleri ve sağlık araştırmaları başta olmak üzere sağlık alanına katkıda bulunmak, güncel tartışmalara bir cevap oluşturmak, alanında uzman araştırmacıları bir araya getirmek amaçlarıyla organize ettiğimiz kongremize Türkiye, Amerika, Birleşik Krallık, Endonezya, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Malezya, Pakistan ve Litvanya olmak üzere 9 farklı ülkeden 300’ü aşkın katılımcı katkı sundu. 1-2 Aralık tarihlerinde öğrenciler, sağlık çalışanları, sağlık hizmetleri, hastalar, hastalıklar ve olgu sunumlarının yanı sıra kadın, çocuk, evsizler gibi dezavantajlı gruplara yönelik araştırmaları içeren 250’ye yakın bildiri sunulacak.” dedi.

“ORTAK AMACIMIZ, VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIK HİZMETLERİNDEN FAYDALANMASI”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da “Gerek yerel yönetimler olarak bizler, gerek hükümetimiz ve devletimiz gerekse de kamu kurum ile kurumlarımızla birlikte hepimizin ortak amacı, geleceğimizi birlikte dizayn ederken vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden faydalanması. 1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi dolayısıyla Konya’mıza ve Karatay’ımıza ülkemizin farklı illerinin yanı sıra Amerika, Litvanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran, Endonezya ve Malezya’dan katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK ÇALIŞMALARA ÖNCÜLÜK ETTİK”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ise “Sağlık hizmeti alanında çevresi ile uyum içinde, bölgesel ve ulusal sağlık sorunlarına çözüm üreten, koruyucu hekimliği ve toplum sağlığını ön planda düşünen, bilimsel ve ileri teknoloji ile desteklenen sağlık hizmeti sunma misyonu ile hareket eden bir Üniversiteye sahibiz. Selçuk Üniversitesi olarak salgın sürecinde de Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara öncülük ettik. Dünya Sağlık Örgütü’nün listesine dahil olan 2 ayrı aşı çalışmasının yürütüldüğü Üniversiteyiz. Üniversitemiz, toplum sağlığının bütüncül bir yaklaşım gerektirdiğinin bilincinde olduğunu bünyesindeki sağlıkla ilgili 5 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ve 10 araştırma merkezi ile somut olarak ortaya koyuyor. Bilimsel çalışmaları her zamankinden daha fazla destekliyor, Üniversitemizin daha iyi yerlere gelmesi için gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Konuşmaların ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Termal Tatil Köyü Genel Müdürü Serkan Ersoy, Karatay Termal Tatil Köyü Satış ve Pazarlama Müdürü Burhan Yurt’a plaket takdim etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesinin de destek verdiği 1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi’nde sağlık hizmetleri, sağlık alanındaki eğitimler, bulaşıcı hastalıklar, çocuk ve kadın sağlığı, araştırma yöntemleri gibi birçok konu ele alınıyor.

 

Medya
68476
Öğrenci
390572
Mezun
3114
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu