HIZLI ERİŞİM
Haberler

11 ülkeden araştırmacılar Selçuk Üniversitesinde bir araya geldi

11 ülkeden araştırmacılar Selçuk Üniversitesinde bir araya geldi

28.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü, 11 ülkeden bilim insanları ve araştırmacıları bir araya getirdi. Teknoloji Fakültesi, Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Yabancı Diller Yüksekokulu paydaşlığında gerçekleştirilen 1. Uluslararası Erasmus+ Personel Eğitim Hareketliliği Etkinliği, cuma günü sona erecek.

1. Uluslararası Erasmus+ Personel Eğitim Hareketliliği Etkinliği’ne Türkiye’nin yanı sıra Ukrayna, Polonya, Slovakya, Polonya, Arnavutluk, Cezayir, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, İtalya’dan öğretim elemanları ve araştırmacılar katıldı.

Personel Hareketliliği Etkinliği’nin ilk kez düzenlendiğini belirten Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, etkinlikte 2 ana tema üzerinde durulacağını ifade ederek “Bunlardan birincisi dil bilimi diğeri de yapay zekayla ilgili. Yapay zeka ile ilgili sunumlar, Teknoloji Fakültesindeki öğretim elemanlarımız tarafından gerçekleştirilecek ve yapay zekanın teknolojide, sağlıkta, ziraatta, uluslararası ticarette, lojistikteki kullanımlarından bahsedilecek. Dil bilimiyle ilgili sunumlar da Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Yabancı Diller Yüksekokulundaki öğretim elemanlarımız tarafından yapılacak. Sunumlarda dilin evrensel manada kullanımı, uygulamaları anlatılacak. Bu etkinliğin Üniversitemizin uluslararasılaşma katsayısına ciddi katkılar sağlayacağını, bilgi birikimi paylaşımının yapılacağını, güzel bir etkileşim olacağını düşünüyorum.” dedi.  

4 gün sürecek olan Uluslararası Erasmus+ Personel Eğitim Hareketliliği Etkinliği’nde Selçuk Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Van 100. Yıl Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Paris Saclay Üniversitesi ve Palermo Üniversitesinden akademisyenler yapay zeka ve dil bilimiyle ilgili sunumlar yapacak.

61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu