HIZLI ERİŞİM
Haberler

7. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresi yapıldı

7. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresi yapıldı

9.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesinin düzenlediği 7. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresi (ISERSC) gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Türk Dünyası İktisat Fakültesi iş birliğinde  düzenlenen 7. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresi  yapıldı.

Azerbaycan Bakü’de düzenlenen kongreye; Milli Meclis milletvekilleri Prof. Dr. Jale Aliyeva, Müşfik Caferov, Devlet İktisat Üniversitesi Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Farih Ahmedovu, Saadet Qəndilova, T.C. Bakü Büyükelçi Müşavirleri Prof. Dr. Muhittin Macit, İlhan Şen, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Közhan Yazgan, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Göküş, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şükrü Balcı, Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haldun Soydal, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Dünyası İktisat Fakültesi (TUDİFAK) Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Türk dünyasının 300 milyon nüfusa sahip olduğunu ifade ederek “İki trilyon dolarlık milli gelir, 1,2 milyar dolarlık dış ticaret hacmi, doğal zenginlik, insan gücü, yurt içi yatırım stoku ve üretim kapasiteleriyle çok önemli bir sosyo-ekonomik potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin değerlendirilmesinde akademisyenlere büyük görev düşüyor” diye konuştu.

7.Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresi’nde 40 bildiri yüz yüze, 114 bildiri ise çevrim içi oturumlarda sunuldu. SÜ Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ersöz’ün “Türk Dünyasında Bilimsel ve Teknolojik İş Birliği: Geleceğe Yönelik Adımlar” konulu sunum yaptığı iki günlük kongrenin sonunda ortak sonuç bildirgesi yayımlandı.

Öğrenci kongresiyle Türkiye-Azerbaycan arasında akademik çalışmaların artırılması, öğrenci hareketliliğinin geliştirilmesi, ortak eğitim, danışmanlık ve diploma çalışmalarının yapılması, Türkiye’de ile Azerbaycan’da eğitim gören lisans, lisansüstü öğrencilerin akademik faaliyetlerinin artırılması amaçlandı.

Medya
67975
Öğrenci
381069
Mezun
3132
Akademik Personel
4306
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu