HIZLI ERİŞİM
Haberler

9. Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu başladı

9. Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu başladı

24.10.2022 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen, Selçuk Üniversitesinin de paydaşı olduğu 9. Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Konya Teknik Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı.

24 – 26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 9. Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’nun açılış konuşmasını yapan Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik; sempozyumda tarım, alternatif ve yenilenebilir enerji kaynakları, küresel güvenlik, bilişim teknolojileri ve siber güvenlik, kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer tehditler, turizm ve sosyoekonomik bölgesel kalkınma konularının ele alınacağını söyledi. Prof. Dr. Çelik, sempozyum için Türkiye, Azerbaycan ve Endonezya’dan farklı alanlarda yapılan başvurulardan 75 adet bildirinin sunum için kabul edildiğini kaydetti.

“YAKLAŞIK 1.5 MİLYAR TL’LİK İLAVE KAYNAK SAĞLANDI”

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Murat Karakoyunlu da “Kırsal kalkınmayı desteklemek, bölgeler arası eşitsizlikleri gidermek ve topyekûn kalkınmaya hizmet etmek adına kurulan idaremiz; ikisi idari ve dördü icra koordinatörlüğü olmak üzere tarım ve kırsal kalkınma, dezavantajlı alanların iyileştirilmesi, tarımsal sulama ve hayvancılık gibi faaliyetlerinin yanında turizmden sanayiye, enerjiden sağlığa, beşeri ve sosyal alt yapının geliştirilmesinden, eğitim ve üretim altyapısının iyileştirilmesine kadar bölgesel kalkınmayı ilgilendiren hemen her konuda faaliyetler yürütüyor. Bugüne kadar iki binin üzerinde proje ile bölgeye yaklaşık 1,5 milyar TL ilave kaynak getirilmesi sağlandı.” diye konuştu.

“SOSYAL ALANLARI ISKALAMAMALIYIZ”

Çiftçiliğin, hayvancılığın güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise “En az yağış alan bölgedeyiz. Buna göre çalışmalar yapmamız gerekiyor. Gelişmeyi, kalkınmayı sadece teknik ve ekonomik anlamda değerlendirmemek gerekir; sosyal alanları ıskalarsak biz, kendimiz olmaktan çıkabiliriz. Teknik, fiziki alanlar, sosyal alanlarla birleşmezse bizim başkalarından bir farkımız olmaz.” ifadelerini kullandı

Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili İlhan Çiftci’nin de katıldığı sempozyumun açılış programı, fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Medya
68476
Öğrenci
390572
Mezun
3114
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu