HIZLI ERİŞİM
Haberler

Bakan Yardımcısı İnan, Selçuk Üniversitesi Huğlu MYO’yu ziyaret etti

Bakan Yardımcısı İnan, Selçuk Üniversitesi Huğlu MYO’yu ziyaret etti

9.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Beyşehir’e giden Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksekokulunu da ziyaret etti. İnan, yürütülen çalışmalar hakkında Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erkan Akgöz’den bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı İnan, Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balıklı, Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konaralı, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, MEVKA Uzmanı Fatih Yalçın, KOP Konya Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu ile birlikte Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erkan Akgöz, İnan'a eğitim olanakları, hayata geçirilen projeler ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erkan Akgöz, “Savunma ve silah sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin yetişmesinde aktif rol alan Yüksekokulumuz, sektördeki önemli bir boşluğu dolduruyor. Uygulama atölyelerimizde piyasada kullanılmakta olan silahların parçalarının üretimi, Ar-Ge çalışmaları yapılabiliyor. Öğrencilerimiz bu atölyelerde aktif görev alıyor. İşbaşı eğitimine katılan öğrencilerimiz, mezun olduklarında kurumsal firmalarda çalışabiliyor. Şu anda başta Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi olmak üzere Huğlu’daki 14 büyük işletmeyle ortak çalışmalarımız var.” dedi.

Medya
67975
Öğrenci
381069
Mezun
3132
Akademik Personel
4306
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu