Fen Bilimleri Enstitüsünde Mezuniyet ve Ödül Töreni gerçekleştirildi

3.07.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni gerçekleştirildi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 208 yüksek lisans, 75 doktora öğrencisi ödüllerini ve diplomalarını hocalarından aldı.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ömer Faruk Yüksel yaptı. Fen Bilimleri Enstitüsünün kurulduğu 1982 yılından bu yana toplam 5 bin 487 yüksek lisans, bin 507 doktora mezunu vererek akademinin ve ilgili sektörlerin hizmetine kazandırdığını belirten Prof. Dr. Yüksel, “Enstitümüzü lisansüstü eğitim için güçlü kılan yönlerini belirtmek gerekirse ana bilim dallarında görev yapan 350 öğretim üyesinin yaklaşık yüzde 55'nin profesör kadrosunda bulunan bilim insanlarından oluşması, Üniversitemizin İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezinin güçlü altyapısı, Fen Fakültesinin sahip olduğu 49 araştırma laboratuvarı, Teknoloji Fakültesinin bünyesinde bulunan 26 araştırma laboratuvarı, Ziraat Fakültesinin 40 araştırma laboratuvarı, 11 sera ve toplam alanı 2000 dekar olan 6 araştırma ve uygulama çiftliği, şeklinde özetlenebilir. Ayrıca, Üniversitemizin Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından öğrencilerin doktora tez projelerine 100 bin TL'ye kadar, yüksek lisans tez projelerine ise 55 bin TL'ye kadar destek sağlanıyor ve doktora öğrencilerine 10 bin TL, yüksek lisans öğrencilerine ise 7 bin 500 TL burs desteği veriliyor.” dedi.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Faruk Yüksel’in konuşmasının ardından en başarılı doktora tezi ödülü, tez yayın ödülü, proje ödülü, birincilik ödülü ve teşekkür ödülü almaya hak kazanan öğrencilerle onur ödülü almaya hak kazanan danışman hocalarına ödülleri takdim edildi.

Tören, mezun öğrencilere diplomalarının verilmesiyle sona erdi.