HIZLI ERİŞİM
Haberler

İİBF’de konferans salonuna Kurucu Dekan Yiğitbaşı’nın ismi verildi

İİBF’de konferans salonuna Kurucu Dekan Yiğitbaşı’nın ismi verildi

15.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan konferans salonuna Fakültenin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı’nın ismi verildi.

Konferans salonunun açılışı Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Konya Vali Yardımcısı Fatmagül Dalmış, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Göküş, Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı’nın oğlu Dr. Burhan Selim Yiğitbaşı, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Göküş, törenin açılışında “37 yıl önce Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı Hocamızın öncülüğünde eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan Fakültemiz, bu süre boyunca küresel rekabet ortamında kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarına uygun nitelik taşıyan, üretebilen, paylaşabilen ve stratejik karar alma beceresine sahip bireyler yetiştirmeyi görev bilmiştir. Fakültemiz; 40 profesör, 25 doçent, 23 doktor öğretim üyesi, 30 araştırma görevlisi olmak üzere 118 nitelikli akademik personelimiz ile gerek ulusal gerekse uluslararası alanda yayın ve projeler ile yetiştirdiği akademisyenlerle kendi alanında ülkemizin önemli bir eğitim kurumu haline gelmiştir.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Selçuk Üniversitenin köklü ve kadim bir eğitim kurumu olduğunu belirterek “Fakültemizden binlerce öğrencimiz mezun oldu. Burada bir kısmı akademisyen bir kısmı ülkemizin farklı bürokratik mevkilerinde bir kısmı da yurt dışında uluslararası düzeyde bizleri temsil eden çok kıymetli bürokratlarımız olarak yetişti. Dolayısıyla kıymetli Hocamızın attığı bu nüve, sadece Selçuk Üniversitesinde ve ülkemizde değil, yurt dışında da yeşermiş durumda. Allah kendisinden razı olsun.” diye konuştu.

Yiğitbaşı’nın oğlu Dr. Burhan Selim Yiğitbaşı, Konya’nın babası ve kendileri açışından ayrı bir yere sahip olduğunu ifade ederek gösterilen vefalı davranıştan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Selçuk Üniversitesinin birçok ilke imza atan bir eğitim kurumu olduğunu söyledi. İnsan hayatına dokunmanın Türkiye’nin geleceği açısından değerli olduğunu aktaran Vali Yiğitbaşı, “Afyonkarahisar’da görevim süresince attığım her adımda, ilçelerde meslek yüksekokullarının kuruluşunda bizzat öncülük etmesi vesilesiyle bir yandan şehrin üniversite ile tanışması, Üniversitenin kuruluşunda katkıları dolayısıyla Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı isminin ne kadar saygı ve sevgiyle anıldığına tanıklık ediyorum, şahit oluyorum. Bu da aileden biri olarak bizleri gururlandırıyor hem de yönetici olarak yöneticilik yapmanın bir yandan tevazuuyla bir yandan insaniyetle bir yandan samimiyetle ne kadar güzel olduğunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Çevrim içi olarak törene katılan Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı, konferans salonuna isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mesleki hayatında öğrencilerle yüz yüze ders yapmanın kendisi açısından büyük bir keyif olduğunu anlatan Prof. Dr. Yiğitbaşı, yetiştirdiği öğrencilerin önemli mevkilere gelmesinden oldukça gurur duyduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından yetiştirdiği öğrenci ve akademisyenlerin Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı hakkındaki duygu ve düşünlerini konu alan video izlendi.

Tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken’in Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı’na takdim ettiği plaketi Dr. Burhan Selim Yiğitbaşı’na sunmasıyla sona erdi.

61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu