HIZLI ERİŞİM
Haberler

Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden 208 öğrenci mezun oldu

Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden 208 öğrenci mezun oldu

4.07.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’nde 208 öğrenci diploma aldı.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan yaptı. Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin, çağın gereksinimlerine ve gelişen teknolojiye uyum sağlayan, sanat ve bilimin ışığında, araştırmacı, sorumluluk sahibi, meslek pratiği olan, sorun çözme odaklı, mesleki etik değerleri koruyan, ulusal ve uluslararası yetkinliğine sahip meslek insanları yetiştirmeyi vizyon edindiğini belirten Prof. Dr. Doğan, “Bu vizyon ile Üniversite ve Fakültemizin ulusal ve uluslararası düzeyde iş birlikleri ile düzenlenen akademik, bilimsel, sanatsal faaliyetleri, proje çalışmaları, uygulama alanları ve değişim programları ile öğrencilerimiz meslek hayatlarına en güçlü şekilde hazırlanıyor.” diye konuştu.

Türkiye’de 208 üniversitenin faaliyet gösterdiğini hatırlatan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat da Selçuk Üniversitesinin dünyanın önde gelen üniversite sıralama kuruluşlarından Times Higher Education (THE) Impact Rankings 2024 verilerine göre dünya genelindeki bin 700 üniversite arasında 201-300 bandına yükselirken Türkiye’de ise ilk 5’e girerek tarihi bir başarıya imza attığını söyledi. Prof. Dr. Polat, “Evlatlarımız güçlü bir Üniversiteden mezun oluyor. Kendilerini kutluyorum. İşinizi severek yaptığınızda başarı beraberinde gelir. Hayallerinizden vazgeçmeyin. Bunun için elinizden geleni yapın. Bizler her zaman destekçiniziz. Hedeflerinizi sadeleştirin. Ne yapacağınızla ilgili karar verip stratejinizi oluşturmanız lazım.” dedi.

Prof. Dr. Polat’ın konuşmasının ardından Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi, El Sanatları, Moda Tasarımı, Peyzaj Mimarlığı ve İç Mimarlık bölümlerinden mezun olan öğrencilere diplomaları hocalarından tarafından verildi.

Selçuk Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Özdemir, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin katıldığı Mezuniyet Töreni’nde 208 öğrenci diploma aldı.

61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu