29.11.2022 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından Konya’da gerçekleştirilen 4. Trafik Birim Amirleri Bölge Değerlendirme Toplantısı açılış törenine katıldı.
Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde trafik güvenliğine yönelik yürütülen tüm faaliyetlerin detaylı olarak değerlendirilmesi amacıyla dördüncüsü gerçekleştirilen Trafik Birim Amirleri Bölge Değerlendirme Toplantısı, Konya Polisevinde yapıldı. 2021 - 2023 Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde planlanan çalışmaların merkezinde insan unsurunun bulunduğunu ve insanın trafikte doğru tercihler yapmasını amaçlayan çalışmalara öncelik verildiğini belirten Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, “Huzur ve güven şehri Konya’yı, güvenli trafik ilkesi doğrultusunda vatandaşlarımız için daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Devletimizin yaptığı yatırımlarla trafikte en az can kaybını hedefliyoruz.” dedi.
“KAZALARIN ÖNÜNE GEÇMEK AMACIYLA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Yaralanmalı kaza oranında yaklaşık yüzde 65, ölümlü kaza oranında yüzde 93 civarında azalma olduğunu aktaran Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Dr. Hasan Görgülü de “Kazaların önüne geçmek amacıyla önemli çalışmalar yapıyoruz. Pandemi döneminden sonra trafikte ciddi artışlar meydana geldi. Konya’da meydana gelen kazaları kaza analiz platformuna işliyoruz, daha sonra da bu kavşak noktalarına ve kazanın yoğunlaştığı bölgelere odaklanıyoruz. Buralarla ilgili çalışmalar yapılarak şehir içerisinde ciddi düzenlemelere gidiliyor.” diye konuştu.
“HALK SAĞLIĞI SORUNU OLARAK KABUL EDİLİYOR”
Dünyada trafik kazası kaynaklı ölümlerin halk sağlığı sorunu olarak kabul edildiğini hatırlatan Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanı Mehmet Yavuz ise “Bu sorun, küresel ölçekte bakıldığı zaman her yıl ortalama 1 milyon 350 bin insanın ölmesine, 78 milyon civarında insanın da kalıcı olarak sakatlanmasına, uzuv kayıplarına sebep olan bir husus. 5 ve 29 yaş arasındaki nüfusun dünyadaki ölüm sebepleri arasında birinci sırada yer alıyor. Ülkemizde 2021 yılı itibarıyla 25 – 45 yaş arasındaki can kayıplarının çok fazla olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.
“ÇOK SEKTÖRLÜ BİR ANLAYIŞIN GELİŞMİŞ OLMASI ÖNEMLİ”
Konya Valisi Vahdettin Özkan da “Kazaların çok olduğu lokasyonlarda bunların sebeplerinin analiz edilerek buna göre operasyonları icra etmek önemli. İnsanın yaşam hakkının güvenceye alınması ve bu güvenliği sağlama açısından tek sektörlü değil, çok sektörlü bir anlayışın gelişmiş olması, bütün toplum tarafından biliniyor olması kıymetli.” ifadelerini kullandı.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu, kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de katıldığı toplantı, sunumlarla devam etti.