HIZLI ERİŞİM
Haberler

Rektör Aksoy, UNİKOP-TÜBİTAK Değerlendirme Toplantısı’na katıldı

Rektör Aksoy, UNİKOP-TÜBİTAK Değerlendirme Toplantısı’na katıldı

16.11.2021 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci, “Ülkemizin İhtiyaç ve Öncelikleri Kapsamında TÜBİTAK Odaklı Süreçlerin Değerlendirilmesi” konulu UNİKOP-TÜBİTAK Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen toplantıya TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, KOP Bölgesi’ndeki üniversite rektörleri ile rektör yardımcıları katıldı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Ar-Ge ve Yenilik Ekosisteminde Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma; Ülkemizin İhtiyaç ve Öncelikleri Kapsamında TÜBİTAK Odaklı Süreçlerin Değerlendirilmesi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. UNİKOP üniversiteleri bağlamında, son 4 yılda, bilim insanları destek programları kapsamındaki TÜBİTAK destek sayısının 964’e ulaştığını belirten Prof. Dr. Mandal, “Proje tabanlı araştırma heyecanının ve proje yapma çalışmalarının yaygınlaşmasına önemli katkılar sağlayan STAR Programı çağrımıza, lisans öğrencileri tarafından rekor sayıda başvuru aldık. 2020 Star Programı’nda UNİKOP üniversitelerinden 52 öğrenci araştırma projelerinde görev aldı.  2021 yılı için UNİKOP üniversitelerinden toplam 172 başvuru yapıldı.” dedi. Prof. Dr. Mandal, sanayide dijital dönüşüm ve yenilenebilir enerji odaklı (yeşil dönüşüm) projeler hakkında da açıklamalarda bulundu.

“SELÇUK TTO OLARAK İLK TİCARİLEŞMEYİ SAĞLADIK”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da üniversite olarak KOP Bölgesinde, YÖK Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteleri arasında yer alan ilk ve tek üniversite olduklarını söyledi. Selçuk Üniversitesinin son dönemlerde TÜBİTAK 1001 projeleri kapsamında 5 projesinin bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Aksoy, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile çevreci projeleri hayata geçirmeye başladıklarını aktardı. Bu anlamda enerji tüketimini azaltma, doğal hayatı koruma, yeşil enerji konularında çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Prof. Dr. Aksoy, bu ay itibarıyla Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi olarak ilk ticarileşmeyi sağladıklarını dile getirdi.

TÜBİTAK 1004 Projesi ile ilgili hazırlıklarının olduğunu belirten Prof. Dr. Aksoy, “1004 projesine Konya’nın ihtiyacı var. Mükemmeliyet merkezleri konusunda hazırlık içerisindeyiz ve bu projeye başvuracağız. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Tabii Avrupa Birliği fon kaynakları için gerçekleştirilen başvuru, sizlerin aracılığıyla oldu. Sosyal olması adına da Suriyeli mültecilerin girişimcilik ekosistemine dahil edilmesi kapsamında, sektöre kazandırılmalarıyla ilgili bir proje başvurusunda bulunduk. Jeotermal teknoloji ve endüstrisinin tarımla birleşmesiyle ilgili Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla Teknokentimiz üzerinden ticaret borsalarında sunumlar gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88- 223 81 87

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu