HIZLI ERİŞİM
Haberler

Rektör Yılmaz, Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’na katıldı

Rektör Yılmaz, Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’na katıldı

16.10.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Rektör Yılmaz’ın katıldığı toplantıda eğitim faaliyetleri ve  bilimsel çalışmalar değerlendirildi.

Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ak, Genel Sekreter Mustafa Karakışla, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Alptekin, Hastane Başhekimi Prof. Dr. İlhan Ece ve akademisyenler katıldı.

Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’nda konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Selçuk Üniversitesi olarak araştırma üniversitesi hedefine ulaşmak için çalıştıklarını söyledi.

Rektör Yılmaz, “Aday araştırma üniversitesi sürecinde yayınlarımızı, projelerimizi ve patentlerimizi artırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu süreci kolaylaştıracak yöntemler üzerinde çalışıyoruz. Akademisyenlerimizin de bu konuda nasıl daha fazla desteklenebileceği noktasında çalışma başlattık. Üniversitemizin tüm gücünü, BAP’ımızı,  Teknokentimizi araştırma konusunda deneyimli hocalarımızı bir araya getirerek Ar-Ge Dekanlığı bünyesinde toplamayı planlıyoruz. Bu sayede bir hocamız, fikir ürettiğinde ya da bir yayın veya proje fikri ortaya çıktığında bu sürecin daha kolay ve hızlı ilerlemesini sağlayacağız. Akademik çalışmaları BAP’tan desteleyerek maddi zorlukları kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz; projelerin, patentlerin ve bilimsel çalışmaların sayısını ve niteliğini arttırmak” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ak; Üniversitenin akademik başarısı, projeler ve araştırma faaliyetlerinin önemine değindi.

Fakültede hakkında bir sunum yaparak güncel bilgilendirmelerde bulunan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Alptekin, araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda ulusal ve uluslararası iş birliklerini artırarak toplum sağlığına katkı sağlayan bilimsel çalışmalar yapmayı sürdüreceklerini belirtti.

Toplantının sonunda Rektör Yılmaz, akademisyenlerin görüş ve değerlendirmelerini dinledi.

Medya
71609
Öğrenci
389944
Mezun
3182
Akademik Personel
4390
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu